POLITIKA

Mira Marković: Slobinu penziju nisam nasledila jer on, verovali ili ne, nije imao pravo na nju“. Imam penziju oko 58.000 dinara i ničemu se više ne nadam

Mirjana Marković: Ničemu se ne nadam

Supruga nekadašnjeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije i lidera Socijalističke partije Srbije (SPS) Slobodana Miloševića i osnivač Jugoslovenske levice (JUL) Mirjana Marković u intervjuu listu Alo, rekla je da se sa kćerkom Marijom nije videla 14 godina i da se više ničemu ne nada.

Ona je rekla listu, da je, iako se zdravstveno ne oseća dobro, napisala novu knjigu koja je izašla, simbolično, baš na Vidovdan i dodala da je na knjizi radila godinu dana i da nikakvu pomoć iz Srbije nije imala.

Marković je rekla da nije u kontaktu ni sa kim iz Socijalističke partije Srbije i da živii rastavljena od porodice.

„Moja porodica mi je sve… Dugo, kao što je poznato, ne živimo zajedno. Rastavljeni smo tako reći nasilno i to je ono što me boli. Sa ćerkom, mojom Marijom, nisam se videla 14 godina. To je nešto najstrašnije što jednom roditelju može da se dogodi… Veoma mi je teško… Nadam se da će i tome doći kraj“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, od imovine u Srbiji ima samo porodičnu kuću u Požarevcu.

„Sve što imamo je u Srbiji. U Požarevcu imamo porodičnu kuću u kojoj počiva Slobodan i koju mnogo volimo. Od izdavanja kuće u Beogradu smo nekada živeli, a nju danas ne možemo niti da izdamo, niti da je prodamo. To je jedina naša imovina, sve ostalo su laži. To su mesta koja sanjam“, rekla je ona.

Na pitanje da li očekuje da će uskoro moći da se vrati u Srbiju i Požarevac, Mira Marković je rekla:

„Zaista ništa više ne očekujem, niti se nadam. Imam svoju penziju, koja iznosi oko 58.000 dinara. Slobinu penziju nisam nasledila jer on, verovali ili ne, nije imao pravo na nju“, rekla je Mira Marković.

Foto: Novosti, Izvor: Danas

Ostavite komentar