POLITIKA

Mirkov jedini greh, po merilima SNS vlasti je što nije bio njihov. A to ova vlast ne prašta.

Lokalna vlast u Vršcu nije dozvolila komemoraciju visokom funkcioneru samo zato što je bio član DS

Ubijanje Antigone na SNS način

Foto: edukacija.rs

Mirkov jedini greh, po merilima aktuelne SNS vlasti jeste – što nije bio njihov. A to ova vlast ne prašta

Piše: Dragana Rakić

SNS vlast nije dozvolila da se u zgradi opštine održi komemorativna sednica povodom smrti Mirka Dobrosavljevića (1951-2017), dugogodišnjeg vršačkog funkcionera.

Čak je i njegova umrlica na ulaznim vratima u zgradu opštine bila nepoželjna, pa je brže-bolje sklonjena.

Mirko je časno i pošteno tokom 14 godina vršio mnoge javne funkcije u vršačkoj opštini: bio je zamenik predsednika opštine, član opštinskog veća, pokrajinski poslanik i dugogodišnji odbornik.

Ovaj ugledni javni radnik, vazda nasmejani gospodin, ostavio je veliki trag u političkom i kulturnom životu Vršca. Umeo je da prepozna i podrži dolazak nekih važnih ljudi i događaja u Sterijin grad.

Upravo je on, a ne neko drugi, ohrabrivao ljude da dovedu Augzburški teatar u Vršac, upravo je on, a ne neko drugi, pomogao da Oliver Frljić, od kog se „potresla Evropa“, igra jednu od svojih predstava u Vršcu. Mirko je tvrdoglavo istrajavao u dokazivanju koliko je kultura važna za identitet jednog grada i da ulaganje u kulturu nije trošak već investicija u budućnost.

Zato je zajedno sa svojim saradnicima sa puno ljubavi i vere radio na osnaživanju gradskih institucija kulture, na kreiranju nove urbane kulturne ponude, na podizanju kvaliteta i ugleda festivala „Vršačka pozorišna jesen“ i celokupnog rada vršačkog pozorišta kojeg je iznad svega voleo.

NASTAVITE SA ČITANJEM OVDE

Izvor: Danas

Ostavite komentar