Opet se sastali Haradinaj sa Milanom Radoičićem i Srpskom listom
HRONIKA POLITIKA

Misterija Radoičić: „Čovek koji kontroliše život, određuje i dobro i zlo“

Srpska lista je za potpredsednika stranke izabrala Milana Radoičića, čije se ime u široj javnosti ponovo pojavilo posle ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Bivša poslanica u Skupštini Kosova Rada Trajković izjavila je tada da Radoičić upravlja severom Kosova i da „potpuno kontroliše život, određuje i dobro i zlo“.

Foto: Printscreen

Slaviša Ristić, narodni poslanik i poslednji gradonačelnik opštine Zubin Potok u sistemu Srbije, u poslednjem razgovoru za „Vesti“ je podsetio da je Radoičić prisustvovao slavlju Srpske liste posle pobede na izborima u Kosovskoj Mitrovici, „iako su i šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekli da ga ne poznaju“.

– Počeli smo da zaboravljamo od danas do sutra. I Đurić i Vučić su rekli da tog čoveka nikad nisu sreli, odnosno ako su ga i sreli da je to bilo slučajno. A na dan kad je Đurić u Mitrovici uhapšen, kamere su snimile da je u Mitrovački dvor došao u društvu Radoičića! Ni to javnost nije mogla da vidi, jer je taj snimak posle kidan. Ljudi se svikavaju s tim i ništa im nije čudno, što je veoma opasno – zaključio je Ristić koji je svojevremeno govorio o tome kako je Radoičić udario šamar Goranu Rakiću, gradonačelniku Kosovske Mitrovice i aktuelnom predsedniku Srpske liste.

Trajkovićeva je svojevremeno za beogradske medije izjavila da je Radoičić vlasnik kafane Grej u kojoj se „odlučuje o svemu“ i u kojoj se sastaju srpski političari.

Foto: Printscreen

– Javna je tajna da suštinsku vlast na severu Kosova i Metohije sprovodi Milan Radoičić koji u međunarodnoj zajednici važi za čoveka iz mafije, a da vlast ne sprovode zvanično izabrani predsednici opština – izjavila je ona.

Protiv Milana Radoičića i njegovog kuma Zvonka Veselinovića srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal je pre šest godina podiglo optužnicu zbog sumnje da su prisvojili 32 vozila uzetih na lizing od Hipo-Alpe Adrija banke. Pre dve godine, obojica su oslobođena optužbi.

Osvrćući se na navode da postoji sumnja da je Radoičić umešan u ubistvo Olivera Ivanovića, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na TV Hepi rekao da će „Radoičić biti uhapšen ako je ubica, ali za to moraju da postoje dokazi.“

Pitanja Đuriću bez odgovora

* Kako komentarišete i šta je preporučilo Milana Radoičića za potpredsednika Srpske liste?
* Da li ste konsultovani prilikom njegove nominacije?
* Da li je Milan Radoičić član Srpske napredne stranke?
* Da li ste upoznali Milana Radoičića i šta mislite o njegovom radu?

Foto: Screenshot/ Youtube

Marko Đurić, šef Kancelarije za Kosovo i Metohije, rekao je novinaru „Vesti“ da će odgovoriti na naša pitanja, ali na zahtev koji je uputila naša redakcija do zaključenja ovog izdanja nismo dobili nikakav odgovor. Inače, za potpredsednike Srpske liste izabrani su i Vinko Radosavljević, Igor Simić, Nenad Rikalo i Dalibor Jevtić, dok su novi članovi Predsedništva postali Jasmina Živković i Aleksandar Spirić.

Saradnja sa Haradinajem

Mediji u Prištini objavili su fotografiju Radoičića u restoranu sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem koji je rekao da ima „dobru saradnju sa Radoičićem“. Gostujuću u emisiji Slobodno srpski krajem prošle godine, Haradinaj je rekao: „Radim sa ljudima sa severa, Milan Radoičić, na primer, verujem da on ima svoju ulogu i svi.“
Na pitanje ko je Radoičić, Haradinaj je odgovorio:
– Neki sa severa koji se pita za sve i ja pričam i sa njim.
Na pitanje da li je Milan Radoičić političar, Haradinaj je pojasnio:
– Ne moraš biti samo političar. Svi imamo neku ulogu ovde i ja pričam sa svima, otvoren sam. Nemam direktnu vezu sa Beogradom na nekom nivou, ali svi koji žive za mene su interakateri priča.

Izvor: Vesti online, J. L. Petković

Ostavite komentar