POLITIKA

Mrkonjić: Ova vlast ima dosovske manire! Jovanov: Neka idu ako im se ne sviđa

Počasni predsednik SPS ljut zbog presude supruzi Slobodana Miloševića. Mrkonjić: Ovo je sramota za vlast. Jovanov: Neka idu ako im se ne sviđa

Agencije

Ogromna je sramota vlasti da se, uoči dana kad je Slobodan Milošević izručen Hagu, lupa još jedan šamar njegovoj porodici i da Mirjanu Marković prvostepeno osude na godinu dana zatvora bez ikakvih dokaza i činjenica. Ne grdim ja zbog ovoga samo naprednjake, već i moje socijaliste u vlasti. Ogorčen sam!

Ovo za „Novosti“ kaže počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić, navodeći da se supruga bivšeg šefa države mora osloboditi, a porodici omogućiti da se vrati u zemlju:

– Ova vlast mora da se oslobodi dosovskih manira. U Skupštini se kao svađaju, a na delima su isti, jer to kažnjavanje koje je DOS započeo, ovi sada nastavljaju. Mora da se prekine ta farsa i Miloševićevoj porodici dozvoli povratak, a ne da ih i dalje progone i donose sulude presude.

S druge strane, potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov kaže nam da niti želi, niti može da komentariše presudu supruzi Slobodana Miloševića, ali poručuje:

– Ako socijalisti smatraju da je takva odluka suda sramota vlasti, onda neka izađu iz nje. Ukoliko Mrkonjić i Dačić tako misle i ako im se ne sviđa, onda neće učestvovati u „sramotnoj vlasti“.

ĐUKIĆ – DEJANOVIĆEVA: EMOTIVNO

Potpredsednica SPS i ministarka Slavica Đukić Dejanović smatra da, ako se predmet protiv bivših ili sadašnjih funkcionera nalazi pred nekim sudom, zaposlenima u pravosuđu koji odlučuju treba omogućiti da rade posao:

– Ovo nije izvršna presuda Mirjani Marković i videćemo kako će se postupak završiti. Očekujem da će pravda biti zadovoljena. A Mrkonjić ima svoj stil i način nastupa, on je emotivan čovek koji sve što misli izbaci iz sebe.

Izvor: Novosti

Ostavite komentar