POLITIKA

Mrkonjić: Slab sam na žene, ali Zorana je profesionalna neznalica i diletant

– Ma koliko ja bio slab prema ženama, ovo sa ministarkom u poslu za koji je profesionalna neznalica i, koliko vidim, politički diletant, zbog čega trpimo ogromnu štetu, ne mogu da prećutim – rekao je za „Blic“ bivši ministar Milutin Mrkonjić, reagujući na intervju ministarke Zorane Mihajlović našem listu.
Ilustracija, Foto: Printscreen/ agencije

Mihajlovićeva je potkačila Milutina Mrkonjića i Velimira Ilića, rekavši da ona nije kao oni, da u velikim infrastrukturnim projektima „više nema kraduckanja“ i da se „putevi ne grade da bi povezivali dve njive“.

– Lakše mi je utoliko što se Zorana Mihajlović, opčinjena značajem funkcije, ne ponaša kao dama. Deli stručne lekcija svima i svakome. Unosi haos po gradilištima značajnih projekata, izbacuje izvođače bez ikakve potrebe, potcenjuje ljude, preti bez razloga… Spaja preduzeća „Koridori Srbije“ i „Putevi Srbije“ usred velikog posla, što je suludo, i na kraju se bavi formiranjem nove građevinske firme, državne, opet bez potrebe jer imamo mnogo naših preduzeća koja su već stala na noge – navodi Mrkonjić, i dodaje:

– Ne znam šta znači kraduckati. Ministarka očigledno pominje neke termine iz svog opusa, ja to ne razumem.

Funkcioner SPS se „čudi kako se ministarki toleriše tolika količina neznanja u realizaciji značajnih projekata“. Osvrnuo se i na građenje koridora 10 i 11.

– Svi bitni poslovi u pripremi i realizaciji koridora 10 i 11, poput izrade projekata, urađene eksproprijacije i početka gradnje, počeli su u vreme mandata Cvetkovića. Zorana nista nije uradila, a sredstva za izgradnju puteva je obezbedio Aleksandar Vučić, delom i u moje vreme, a ne Zorana Mihailović.

Izvor: Blic/ I. M. Jasnić

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

One Reply to “Mrkonjić: Slab sam na žene, ali Zorana je profesionalna neznalica i diletant

Ostavite komentar