POLITIKA

Muharem Bazdulj: Opoziciji daj dovoljno dug konopac i oni će se sami obesiti

Foto: Pixabay

Pisac Muharem Bazdulj izjavio je u Novom danu da način kako se danas ponaša opozicija u Srbiji podseća na izreku: „Daj im dovoljno dug konopac i oni će se sami obesiti“.

Foto: Screenshot/ Youtube, N1

„Uoči prvih izbora gde su objektivno govoreći čak i favoriti, mislim na beogradske izbore, oni uspevaju da naprave jednu vrstu štete i dovode u pitanje pobedu“, smatra on.

Dodaje da je reč, prvenstveno, o političkoj nezrelosti jer, kako kaže, „politka nije hobi“.

„Kad se osniva nova partija, teoretski kao super je kad su u njoj glumci, pisci, intelektualci… a kao loše je ako su tu stari političari, preletači. Ali ljudi koji se profesionalno bave politikom više znaju od ovih, uslovno rečeno, hobista“, ističe on.

Bazdulj ocenjuje da zemlje u regionu nikad neće biti poput Švajcarske, ali smatra da je moguće prebaciti politički život na ideju mira, a ne rata.

Na pitanje da je prihvatanje da je u vaše ime počinjen zločin nemoguće u državama nastalim iz SFRJ, Bazdulj smatra da je ključni problem to što je, kako prolazi vreme, manja spremnost da se prihvate činjenice.

Govoreći o Miloradu Dodiku, Bazdulj ocenjuje da je on političar koji „dobro oseća puls mase“ i da je, od kad je postao najmoćniji čovek u Republici Srpskoj, počeo da koristi sentimente koji postoje u tamošnjoj javnosti.

„Nije bitno u suštini koliko si iskren, važno je da li sprovodiš neku politiku. Čak bi pre rekao da je njegov stav iz kasnih devedesetih bliži njegovom intimnom mišljenju, ali on očito vidi da mu ovo donosi glasove“, smatra Bazdulj.

Bazdulj kaže da kultura u širem smislu ne može bez politike, ali da može biti oslobođena „dnevne poltike“.

Izvor: N1

CELO GOSTOVANJE POGLEDAJTE OVDE

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar