POLITIKA

Nacionalni centar okupljen oko Velimira Ilića okuplja sve više pristalica, bogatiji za DSS

Nacionalni centar okupljen oko Velimira Ilića ima sve više pristalica, bogatiji za DSS

Nedavno formiran politički blok Nacionalni centar čiji je stožer Nova Srbija zauzima značajno mesto na političkoj sceni Srbije, jer okuplja rodoljubivo orjentisane stranke i pokrete, sve one kojima je iskreno stalo do zdrave države .

Foto: DSS

Naime, Demokratska stranka Srbije i Državotvorni pokret Srbije Slobodana Samardžića najavili su da će potpisati u ponedeljak sporazum o zajedničkom političkom delovanju, što bi, kako komentarišu Večernje novosti mogao da bude početak pravljenja novog opozicionog bloka koji bi okupio stranke sa prefiksom nacionalne.

U DSS su potvrdili da će početkom sledeće nedelje njihov lider Miloš Jovanović i Samardžić imati zajedničko obraćanje javnosti, ali nisu ulazili u više detalja njihove buduće saradnje.

I posle višemesečnih pregovora o ulasku u Savez za Srbiju, DSS je ostao van ovog bloka koji predvodi Dragan Đilas, a kako stvari stoje, neće mu se ni priključivati.

DSS i Samardžićev Državotvorni pokret trebalo bi da se obavežu na zajedničku borbu za ostvarenje nekoliko ključnih političkih ciljeva, među kojima su očuvanje teritorijalnog integriteta države i rešavanja pitanja KiM dijalogom, u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 SB UN, očuvanje političke i vojne neutralnosti i saradnja sa EU, ali bez članstva.

Ovaj sporazum bi trebalo da bude osnova i za zajednički nastup DSS i Državotvornog pokreta na sledećim izborima, objavile su Večernje novosti.

S obzirom na to da je prefiks NACIONALNI, prefiks Nacionalnog centra, u političkim krugovima komentarišu da su iz DSS definitivno odlučili da se priključe ideji Velimira Ilića, Nacionalnom centru koji okuplja rodoljubive snage i one koji istinski vole Srbiju.

Koštunica,Gojković i Ilić Arhivski snimak Foto: Screenshot/ Youtube

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić za Jutarnji GLASnik nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje informaciju da će se Nacionalnom centru pridružiti i članovi DSS, ali je i dodao da je svako ko iskreno voli Srbiju  iskreno i dobrodošao.

On je poručio je da je nova politička snaga u Srbiji okupljena oko ideje obnove državnosti Srbije, kao i oporavka srpske privrede i poljoprivrede, da je aktuelna vlast dovela Srbiju na ivicu propasti i da su Srbiji potrebne zdrave snage koje će raditi na njenom oporavku. Naglasio je i da nije ni mesto ni vreme za razne sujete i lične interese, već da građani Srbije vape za ljudima koji će lustracijom i ispitivanjem porekla imovine dovesti na vlast čestite i poštene ljude, stručnjake i profesionalce koji će se okupiti oko jednog zajedničkog cilja – ozdravljenja Srbije. Velimir Ilić je naglasio da je upravo Nacionalni centar takva snaga i da je poziv otvoren.

Izvor: Jutarnji GLASnik                                     Foto: Screenshot

One Reply to “Nacionalni centar okupljen oko Velimira Ilića okuplja sve više pristalica, bogatiji za DSS

Ostavite komentar