POLITIKA SRBIJA

Narodna stranka: Crtaju metu Jeremiću kao što su Ivanoviću

Narodna stranka: Crtaju metu Jeremiću kao što su Ivanoviću

Miroslav Aleksić, prvi potpredsednik Narodne stranke, ocenio je danas da se protiv lidera narodnjaka Vuka Jeremića vodi identična hajka kao ona koja se vodila protiv ubijenog lidera Srba sa Kosova Olivera Ivanovića i da zato treba da reaguju pravosudni organi.

Aleksić: Ekonomsku politiku vode ljudi kojima apsolutno nije važno hoće li Srbija za deset godina postojati ili ne
Miroslav Aleksić, prvi potpredsednik Narodne stranke Foto: Narodna stranka

U dopisu Narodne stranke se ocenjuje da su narodnjaci suočeni sa pretnjom ubistvom i u prilog tome citiraju tvitovi poslanika SNS Marka Parezanovića.

„Poslanik Srpske napredne stranke Marko Parezanović na Tviteru je uz fotografiju Vuka Jeremića i Slaviše Ristića, nekadašnjeg predsednika opštine Zubin Potok, snimljenu ispred jednog od pravoslavnih manastira na Kosovu, objavio komentar „Pretpostavljam da mu je Slaviša objasnio kakvu politiku da vodi, da ne bi prošao kao Đinđić“, navode narodnjaci.

„Pored tabloida, čije laži podržava i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sada imamo i pretnje poslanika i najviših funkcionera Srpske napredne stranke upućene Jeremiću. Javno tužilaštvo po hitnom postupku mora da reaguje, jer smo u skorijoj istoriji imali slučajeve kada su se takve pretnje obistinile“, navodi se u pisanoj izjavi Aleksića.

Navodi se i da će Narodna stranka danas (četvrtak) Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju predati krivične prijave protiv Božidara Popovića, Miloša Antića i još dvojice N. N. lica koji su izvršili delo nasilničkog ponašanja i ugrožavanja sigurnosti kada su 4. novembra pretukli predsednika GO Vranje Đorđa Ristića i potpredsednika Dragana Pavlovića.

Ukazuje se i da se SNS nije oglašavala povodom incidenta u Vranju koji se dogodio 4. novembra na dan izbora za savete nacionalnih manjina. Oglasila se samo Gradska uprava Vranja, tvrdeći da su „Ristić i Pavlović vređali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora i fizički napali i pretukli predsednika biračkog odbora Božidara Popovića“.

Izvor: Danas  Foto: Screenshot

Ostavite komentar