POLITIKA

Nenad Čanak i dalje predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine

Nenad Čanak i dalje predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine

Delegati LSV izabrali su danas Nenada Čanka za predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Nenad Čanak i dalje predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine
Foto: Screenshot/ Youtube, Insajder

Čanak je na 12. Izbornom kongresu LSV izabran sa 242 glasa. U trci za predsednika bili su još i Branislav Bogaroški, Bojan Kostreš i Dejan Čapo. Nakon izbora za predsedinika, Čanak je naveo da se nijedan datum iz istorije Vojvodine ne slavi, sem 1918. i pripajanja Vojvodine Srbiji. Kako je rekao, to je zato što je Vojvodina poslednji ratni plen koji je Srbija uspela da zadrži.

– Iz tog čeličnog zagrljaja se neće lako izvući. Zato što nas i doživljavaju kao plen, a mi to nismo. Mi smo ljudi i hoćemo da nas tako tretiraju. Naš glas vredi isto koliko i glas juga. I ne može samo to što ne živimo u Beograd da bude razlog da naše reči se ne čuju, da se naši zahtevi ne poštuju i da se kaže pa šta hoćete, preglasali smo vas. Ima stvari o kojima se ne glasa. Vojvodina je jedna od tih stvari. Ne može se nasilno ukinuti istorijska autonomija Vojvodine koja je 30 godina starija od državnosti Republike Srbije. Srbija jeste naša država, ali ne sme biti naša tamnica – izjavio je Nenad Čanak.

Novi članovi Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine su Dragan Andrić, Milivoj Bešlin, Branislav Bogaroški, Dušan Jakovljev, Zdenko Kolar, Robert Kolar, Bojan Kostreš, Sandra Ristić, Nenad Čanak, Dejan Čapo i Saša Šućurović.

Izvor: Danas/ M. Pudar

Ostavite komentar