POLITIKA

Nikolić ogovarao Vučića kod Putina

Kako piše „Blic“, bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić žestoko je tokom boravka u Moskvi kritikovao aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića.
Ilustracija Jutarnji GLASnik, Screenshot/ Youtube

Nikolić je prošle nedelje boravio u Rusiji gde mu je ruski predsednik Vladimir Putin uručio Orden prijateljstva. Na svečanoj večeri nakon uručenja odlikovanja bivši predsednik nije birao reči žaleći se Vladimiru Putinu na postupanje, politiku, ali i tretman koji je on lično u prethodnom periodu imao kod Aleksandra Vučića, prenosi „Blic“ svoja saznanja iz nezvaničnih izvora.

– Nikolić je rekao Putinu kako Srbija ne sledi ruska uputstva i da je glavni razlog za to taj što je Vučić pobedio u stranci, a ne on. Onda je ispričao kako je Vučić dugo radio protiv njega i da je aktuelni šef države odgovoran što je njegova politika poražena, navodi se u tekstu koji je „Blic“ objavio.

Nikolić se nije žalio samo na odnos Srbije prema Rusiji i saradnju dve zemlje, za koju je rekao da nije na onom nivou na kojem je bila u vreme njegovog predsednikovanja, već i na svoju poziciju koja je devalvirana nakon što je Srpska napredna stranka odlučila da na predsedničkim izborima kandiduje tadašnjeg premijera plašeći se da Nikolić neće ostvariti pobedu.

– Zahvalio je Vladimiru Putinu što mu je „dozvolio“ da bude na čelu Saveta za saradnju sa Ruskom Federacijom i Kinom i rekao da mu Vučić to nikada ne bi dao da nije bilo Rusa i Putina lično da pritisnu, jer su oni navodno naterali Vučića na to – prepričava sadržaj razgovora sagovornik „Blica“.

Kako ističe, ruski predsednik se nije naručito uključivao i komentarisao, samo je pažljivo slušao šta mu Nikolić govori.

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

 

Ostavite komentar