POLITIKA

Njime gospodare čisto zlo, pakost, korupcija, razni poroci i sile tame – O članu SNS-a, stranački kolega, bivši predsednik opštine Bor

Živorad Petrović otvorio dušu posle ostavke. Petrović: Osim visokog pritiska, gihta i šećera ništa nisam dobio obavljajući dužnost predsednika opštine

Foto: bor030.net

OSTAVKU na mesto predsednika opštine Bor podneo sam posle godinu dana neprekidnih ucena i pretnji. Odlučio sam da odem, ne zato što je 25, od mogućih 35 odbornika potpisalo moju smenu, već da ne bih dalje narušavao i kaljao ugled Srpske napredne stranke, čiji član ostajem i dalje.

Ovako je, za „Novosti„, Živorad Petrović obrazložio motiv da se povuče sa mesta čelnika opštine Bor.

– Najkomičnije je bilo kada mi je stranački kolega Vidoje Adamović, predsednik SO Bor, predao zahtev za mojom smenom, sa potpisima 25 odbornika iz redova SNS, SPS i novopečenih naprednjaka, koji su, u međuvremenu, promenili stranački dres – rezigniran je Petrović. – Adamović mi je, tom prilikom, poručio: „Žiko, izvini, morao sam. Stidim se samog sebe“.

Petrović tvrdi da se još „poneki odbornici SNS stide što su potpisali zahtev za njegovom smenom“.

– Moje stranačke kolege su mi kazale, za šta imam dokaze, da su bili primorani da, pod pretnjom gubitka posla, potpišu zahtev – tvrdi sada već bivši čelnik Bora. – Ali, tek će se stideti, kada za nekoliko meseci krene kampanja za lokalne izbore, koju će morati da vode na mojim rezultatima, jer sam, zvanično, jedan od najboljih predsednika opština u Srbiji.

Naš sagovornik ističe da će pojedinci pokušati da prisvoje rezultate njegovog gotovo četvorogodišnjeg rada, kada su mnoga sela dobila vodu, puteve, a škole obnovljene.

– Mislim da je suština moje smene, ipak, u 400 miliona dinara, koliko sada ima u gradskom budžetu – objašnjava Petrović. – Podsetiću da sam, kada sam stupio na mesto predsednika opštine Bor, gradska kasa bila u minusu oko 200 miliona dinara.

Petrović smatra da odlazi čistog obraza i ističe da osim visokog pritiska, gihta i povišenog šećera, ništa nije dobio obavljajući odgovornu dužnost predsednika opštine.

– Nisam, kao moji prethodnici, uzeo ni stan, ni zemljište za ekskluzivne objekte, niti lokale… – dodaje dojučerašnji borski čelnik. – Primera radi, jedan moj prethodnik, nekada član URS, danas istaknuti član SNS, verovatno na osnovu zasluga, danas ima dva stana, jedan u Boru, a jedan nadomak Dunava.

Petrović ponavlja da sada svakog sme da pogleda u oči.

– Međutim, pitanje je da li će još neki odbornici SNS, naročito oni koji pretenduju na visoke funkcije, kada na njih dođe red da budu šikanirani, kao što sam to bio ja, imati smelosti da se pogledaju u ogledalo i makar sami sebi priznaju, kao što je to učinio Adamović, i sami sebi kažu – „Izvini, morao sam“ – zaključuje Petrović.

REŽISERA SMENE SVI ZNAJU

ŽIVORAD Petrović kaže da svi znaju ko je, zapravo, inicijator njegove smene, ali ne želi da pominje njegovo ime.

– Od tog čoveka, scenariste i režisera ovog horora, ne očekujem ništa dobro – upozorava Petrović. – Jer, on odavno nema srama, ni stida. Odgovorno tvrdim da njime gospodare čisto zlo, pakost, korupcija, razni poroci i sile tame.

Izvor: Novosti/ Lj. TRIFUNOVIĆ

 

Ostavite komentar