POLITIKA

Nova stranka: Nebojša Stefanović da ostane na današnjem kursu

Nova stranka pohvalila je danas odluku ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da zabrani miting Srpske radikalne stranke 6. maja u Hrtkovcima.

Foto: novastranka.rs

„Povratak osuđenog zločinca Vojislava Šešelja na mesto zločina – u Hrtkovce, odakle je huškao na progon Hrvata – da bi ponovo mitingovao i svoje radikalske jurišnike podstrekivao na mržnju i izazivanje haosa, morao bi da bude osuđen od strane svakog racionalnog čoveka“, navela je Nova stranka u saopštenju.

Dodala je da razume da je ministru unutrašnjih poslova bilo „naročito teško“ da se zvanično ogradi od svog političkog oca, pogotovu imajući u vidu da „on, kao i ostatak radikalskog podmlatka oličenog u SNS, prećutno ohrabruje takvo sramotno delovanje“.

„Otuda i pohvaljujemo njegov napor da se otrgne ličnom uverenju i postupi onako kako smo zahtevali – profesionalno, u skladu sa funkcijom koju obavlja“, dodala je Nova stranka i poručila Stefanovića da ostane na današnjem kursu i ubuduće, te da manje sluša sebe i svog stranačkog šefa, a više Novu stranku.

„Ukoliko tako postupi, verujemo da će ministarstvo koje vodi biti na dobrom putu da se obračuna sa huliganima, ekstremistima i svim vidovima kriminala koji razjedaju Srbiju“, piše u saopštenju.

Izvor: Beta

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar