POLITIKA SA DRUŠTVENIH MREŽA

Oglasili se ambasadori SAD o KiM o poseti Vučića: „Težak vikend“

Oglasili se ambasadori SAD o KiM: „Težak vikend“

 Ambasadori SAD u Beogradu i Prištini Kajl Skot i Greg Delavi komentarisali su posetu Aleksandra Vučića Kosovu i tenzije koje su izbile.

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot ocenio je da tenzije tokom posete predsednika Aleksandra Vučića Kosovu „naglašavaju potrebu za kompromisom i normalizacijom odnosa“.

Ambasador je u Tviter poruci naglasio i da je šteta što su barikade na putevima sprečile Vučićevu planiranu posetu mestu Banje ali i da je dobro što je ostatak posete prošao bez incidenta.

„Tenzije tokom Vučićeve posete Kosovu još jednom naglašavaju potrebu za kompromisom i normalizacijom odnosa. Šteta je što su barikade na putevima sprečile predsednikovu planiranu posetu selu Banje, ali je dobro što se ostatak njegove važne posete Kosovu nastavio bez incidenta“, napisao je Skot preko Tvitera.


Ambasador SAD u Prištini Greg Delavi izjavio je da je potrebno još više rada da se smanje tenzije i da se normalizuju odnosi između Beograda i Prištine.

On je to napisao na svom Tviter nalogu, a nakon završene posete predsednika Aleksandra Vučića južnoj srpskoj Pokrajini.

„Nadam se da će ovaj vikend biti doživljen kao pozitivna prekretnica. Priznajem da je ovo bio težak vikend. Cenim trud da se osigura bezbednost. Miroljubivi protesti bi bolje pokazali Kosovo koje znam“, napisao je Delavi.

Vučića je, tokom drugog dana posete Kosovu, policija vratila kada je krenuo u mesto Banje, iz bezbednosnih razloga.

Vučić je potom otišao u Kosovsku Mitrovicu gde se obratio narodu.

Izvor:B92 Foto:Printscreen

Ostavite komentar