POLITIKA VAŠ STAV

Oni su kapitalisti, vi ste proleterijat. Već su pokrali vaš rad, vaše fabrike, vašu vlast. Sada kradu vašu budućnost i živote vaše dece.

KOME PRIPADA DOMOVINA/OTADŽBINA?

Država uvek pripada klasi na vlasti.

Foto: Printscreen/agencije

Njihova Srbija, Rusija, Kina, Sjedinjene Države nisu i vaša Srbija, Rusija, Kina i Sjedinjene Države.

Njihovi gradovi, krajolici, prirodne lepote nisu vaši gradovi, krajolici i prirodne lepote.

Njima pripada sve i njima pripadate vi. Oni i državu i krajolik i rudu i vas shvataju i koriste kao sredstvo u trgovini.

Niste im potrebni pametni, obrazovani, lepi – potrebni ste im glupi, neobrazovani i seksualno privlačni.

Njihova ljubav prema otadžbini/domovini se meri mogućnošću da nešto zgrabe, poseduju i prodaju – meri se visinom računa u off shore zoni ili nekom poreskom „raju“.

Oni i njihovi nikada nisu poginuli za državu, zemlju i narod – oni i njihovi su ginuli samo za vlast nad državom, zemljom i narodom.

Njihova nezavisnost nije i vaša nezavisnost. Oni će uvek menjati obavezu da rade i podnose nedaće za mogućnost da kradu i da im novi gospodar dozvoli da kradu. Njihovu nezavisnost od odgovornosti, obaveza i polaganja računa plaćate vi, svojim životima.

Njima je najlakše da vam na čelo i rukav prišiju znak pripadanja toru i stadu koje oni šišaju, kolju i prodaju po svojoj želji.

Njihovo dete nije vaše dete – njihovo dete će eksploatisati vaše dete, seksualno ga iskorišćavati i uživati u rezultatima rada vašeg deteta. Oni su sve, vi ste ništa!

Kada vam kukaju, guslaju i pevaju o domovini/otadžbini ne pevaju ni o vašem radu, vašem detetu, vašoj porodici – oni pevaju o svojoj moći da kradu.

Već su pokrali vaš rad, vaše fabrike, vašu vlast. Sada kradu vašu budućnost i živote vaše dece. Prodaju vam bajku o mogućnosti da se obogatite bez rada, priču o pravdi, skasku o sreći, vic da ste najpametniji. I stalno se ogrću srednjevekovnim zastavama, izmišljaju grbove i oznake pripadanja jednom toru, jednom stadu – nikada ne kažu da vas žigošu kao stoku i da su oni jedini vukovi koji imaju pravo da vas kolju. Vi ste slobodni, nezavisni i ovlašćeni da budete zaklani u ime njihovih zastava i oznaka.

Staljin je umro sa 4 uniforme, dva šinjela i 6 lula a Tito je ostavio deci kolor TV i lovačku pušku – oni će svojoj deci ostaviti imena kojih će se deca odreći i milione na bankarskim računima.

Ne postoji razlika između njih, Cezara, Karla Velikog, Izabele II, Napoleona, Vašingtona, Nikolaja II Krvavog – ne postoji razlika između vas, Spartaka, Indijanaca, Dekabrista, Komunara, Oktobaraca, Čea.

Oni u isti koš trpaju „knezove koji nisu radi kavzi“ i „sirotinju raju“.

Oni su kapitalisti, vi ste proleterijat.

A mi smo komunisti – deo vas kome više nije moguće zamazati oči, prodati rog za sveću, muda za bubrege.

I vas i nas čeka borba i čekaju nas žrtve.

Mi to vidimo, vi to odbijate da vidite.

Hor Jevreja-robova nije pevao o dalekoj otadžbini/domovini – njima je kao i nama domovina/otadžbina sloboda od ropstva, svog ili tuđeg. Slušajte i mislite!

Piše: Zoran Lukić

 

 

 

 

 

Izvor: Koral

Ostavite komentar