Pacoli: Niko ne razume zašto Đurić nije ušao na Kosovo
POLITIKA

Pacoli: Vučić i Tači će se sresti u Parizu

Pacoli: Vučić i Tači će se sresti u Parizu

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli je izjavio da će se predsednici Kosova i Srbije Hašim Tači i Aleksandar Vučić sresti u Parizu tokom skupa koji u glavnom gradu Francuske organizuje predsednik Emanuel Makron. Kako prenosi N1 Tači i Vučić su dobili poziv da prisustvuju skupu posvećenom Danu primirja na kojem kako se očekuje učestvovati i predsednik SAD Donald Tramp, nemačka kancelarka Angela Merkel i drugi lideri Evrope i sveta.

Pacoli je u intervjuu za Klan Kosova potvrdio da će se na sastanku dvojice predsednika razgovarati o procesu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije. Kosovski predsednik je pre nekoliko dana izjavio da je dobio podršku francuskog predsednika da „Kosovo i Srbija treba da postignu obavezujući sporazum na međunarodnom nivou, sa realnom mogućnošću o korekciji granice između dve zemlje“.

Bedžet Pacoli je izjavio da je za novog ministra unutrašnjih poslova imenovan Ekrem Mustafa i da je prethodno na zahtev stranke smenjen dosadašnji ministar ministar unutrašnjih poslova Bejtuš Gaši, što su i prištinski mediji prethodno preneli.

Prema njegovom mišljenju, Gaši je bio previše miran za poziciju ministra unutrašnjih poslova Kosova. Gaši je pre izbora za ministra unutrašnjih poslova bio zamenik ministra Bezbednosnih snaga Kosova.On je drugi ministar unutrašnjih poslova koji je smenjen od formiranja vlade na čelu sa Ramušom Haradinajem.

Prethodno je zbog afere „Gulenisti“, kada je uhapšeno i deportovano šest turskih državljana osumnjičenih za povezanost sa pokretomFetulaha Gulena, smenjen tadašnji ministar Fljamur Sefaj. I ministarka ekologije i prostornog planiranja, Aljbena Rešitaj iz ANK je ranije podnela ostavku i imenovana je za savetnika premijera Haradinaja. Prema zakonu o Vladi Kosova premijer ima pravo da razrešava i smenjuje ministre i te odluke ne treba da budu potvrđene od strane Skupštine Kosova.

Izvor: Blic

Ostavite komentar