Pacoli: Niko ne razume zašto Đurić nije ušao na Kosovo
POLITIKA VESTI

Pacoli:“Srbija da dozvoli Srbima da žive svoj život slobodnim od njenog uplitanja” otvorenim pismom od Vučića traži da prizna tzv. Kosovo

Pacoli:“Srbija da dozvoli Srbima da žive svoj život slobodnim od njenog uplitanja” otvorenim pismom od Vučića traži da prizna tzv. Kosovo

Pismo je usledilo nakon današnjeg sastanka predsednika Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije sa kojima je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji na toj teritoriji

Printscreen

Zamenik kosovskog premijera Bedžet Pacoli uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome ga poziva da prizna tzv. Republiku Kosovo.
Pismo je usledilo nakon današnjeg sastanka predsednika Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije sa kojima je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji na toj teritoriji.

Pacoli tvrdi da Vučić takvim sastancima, sa kako navodi, grupom Srba sa Kosova, i porukama koje šalje, pokušava da izbegne priznanje takozvane kosovske nezavisnosti.

„Srbija dozvoli Srbima da žive svoj život slobodnim od njenog uplitanja”U veoma opširnom pismu srpskom predsedniku, koje naziva “pismom dobre volje”, Pacoli tvrdi da Vučić ima pogrešan pristup istoriji, te da je Kosovo država koja počiova na slobodi, demokratiji i blagostanju.

Pacoli tvrdi i da Srbi na Kosovu žive u bezbednom okruženju i u skladu sa pravnim i institucionalnim poretkom.

Negiranje, kako kaže, te činjenice za Pacolija je greh.

Smatra i da je vreme da, kako navodi, „Srbija dozvoli Srbima da žive svoj život slobodnim od njenog uplitanja”.

Foto: Privatna arhiva, Printscreen/ Blic

Pacoli govoreći o nastavku dijaloga kaže da je “sveobuhvatni sporazum prekretnica ka trajnom i sveobuhvatnom miru“.

Pacoli tvrdi i da će zahvaljujući formiranju tzv. Kosovske vojske, utelotvorene u vrednostima NATO, Srbija biti okružena mirom i stabilnošću, s obzirom na to da će biti okruženama „zemljama članicama ove organizacije“.

Izvor:Večernje Novosti  Foto:Screenshot

Ostavite komentar