Palma postaje počasni konzul Grčke
POLITIKA

Palma: Otkazaćemo članstvo u EU ako uslov bude predaja KiM!

Dragan Marković Palma danas je na konferenciji za novinare s ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom izjavio da će Srbija otkazati članstvo u EU ukoliko uslov za to bude predaja Kosova i Metohije.

Foto: Screenshot/ Youtube

Navodeći da deo međunarodne zajednice od Srbije traži da teroristima preda deo svoje teritorije, Pećku patrijaršiju i teritoriju gde je rođena Srpska pravoslavna crkva, Marković je poručio:

„Ako to bude uslov za ulazak u Evropsku uniju, siguran sam da ćemo i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef diplomatije Ivica Dačić i ja i moja partija i veliki broj partija u parlamentu otkazati članstvo u Evropskoj uniji.“

Ambasador Čepurin poručio je da je jaka Rusija interes i Srbije, te primetio da je Srbija stradala kadgod je Rusija bila slaba.

„Svet se sve više nalazi u stanju haosa. Uočavamo besmislene provokacije koje se stalno ponavljaju i koje bez sumnje neće dovesti do rezultata na koje računaju oni koji prave te provokacije. Jedan od rezultata koji te zemlje planiraju je i otcepljenje Kosova od Srbije. To je deo njihove kampanje“, rekao je Čepurin.

Inače, Marković je rekao da Jagodina želi da otvori jednu kancelariju, koja će se zvati „Ruska kuća“, a koja bi podstakla ekonomsku, kulturnu i sportsku saradnju i pomogla svima iz Centralne Srbije koji žele da sarađuju sa Rusijom.

Marković je rekao da bi u „Ruskoj kući“ bilo zaposleno jedno lice koje bi bilo plaćeno iz opštinskog budžeta, a Čepurin potvrdio da je i za rusku stranu veoma važna saradnja na tom planu sa Srbijom i sa Jagodinom.

Marković je komentarisao i odlazak delegacija Hrvatskog sabora iz Beograda zbog incidenta koji je izazvao Šešelj, navodeći da je reč o partiji koja nije u vlasti, te da „ta sitnica“ nije bila razlog da se poremete odnosi dveju država.

„Šta je onda trebalo da kaže predsednik Srbije, Vučić, kada je bio napadnut u Zagrebu od strane poslanika iz hrvatskog parlamenta na pešačkom prelazu i kada je prilikom njegove posete zapaljeno nekoliko srpskih zastava i kada su mu skandirali — Aco, četniče“!

Interes države je iznad interesa pojedinca, ocenio je Marković, primetivši da se uvek može očekivati „svašta“ prilikom poseta Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini ili na Kosovu i Metohiji, ali da prave diplomate ne treba da reaguju kao Jandroković u Beogradu.

Izvor: Tanjug

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

One Reply to “Palma: Otkazaćemo članstvo u EU ako uslov bude predaja KiM!

  1. Vispreni i samoumni političar Palma je poručio da postoji mogućnost da se skrene s puta za toliko hvaljene i nedostižne tvorevine EU. Na ovaj način Palma nipodaštava plodonosan i najenergičniji rad i angažovanje prvog čoveka države na putu, koji već nas vidi u EU. Treba poštovati njegov trud i uloženo vreme.U ovome pomoćiće mu nesebični i pošteni njegovi prijatelji: Klinton, Bler, Gusenbauer, Šreder i da ne nabrajam više, dovoljni su i samo oni.

Ostavite komentar