POLITIKA

Pet godina šupljih priča čoveka koji jedino zna da produkuje afere

IGOR BESERMENJI: JEDINICA ZA ISPORUKU PRAZNINE ZVANA ALEKSANDAR VUČIĆ

AFP Photo/Attila Kisbenedek)

Pre nego što se Aleksandar Vučić preseli na Andrićev venac, bilo bi logično pretpostaviti da će tim ljudi od poverenja konsultovati oko onoga što je bilo dobro rađeno i uspešno obavljeno tokom njegovih godina u Vladi Srbije. Pošto je ovde logika i politika odavno već postala nemoguća misija, teško je da će se to desiti, odnosno da će se na to “bespotrebno gubiti vreme”. Na kraju, ako ne računamo u to učvršćivanje nedemokratske vladavine i raspamećivanje građana, spisak uspešno obavljenih poslova zapravo i ne postoji.

Izgleda da je sve s čijom transparentnošću Vučić nije imao nikakvih problema, svakako poznato. Nekako je dobro procenio da afere kao što su Savamala, sporne master diplome i doktorati državnih funkcionera, smanjenja plata i penzija, lična karta brata mu Andreja, nažalost neće biti dovoljno loš povod da izgubi vlast i ma koliko sumanuto zvučalo, iz današnje perspektive, ne čini se da je on bilo kada imao problema sa tim da se o ovim temama naširoko polemiše. Čak, možda je to bilo baš zato jer je trebalo sakriti prazninu njegove ozbiljne političke i državničke agende, ili je pak na istoj bilo i mnogo gorih i za građane lošijih stvari o kojima Vučić ne želi da znamo.

Ako se još uvek sećate, pre dve godine, delivery unit, iliti deliveri junit, kao novi model i smer delovanja za Vladu Srbije u onom prethodnom Vučićevom mandatu, bio je najavljivan u svim vestima. Mnogima ni tad, a ni danas, još uvek nije jasno šta on tačno predstavlja, ali veći deo verovatno dobro pamti da je kao koncept u Nemanjinu 11 stigao neposredno nakon što je bivši britanski premijer Toni Bler održao predavanje „pojedinim ministrima i njihovim saradnicima“ u Beogradu.

NASTAVITE SA ČITANJEM OVDE

Izvor: Autonomija

Ostavite komentar