POLITIKA

Podneta krivična prijava protiv Stefanovića i Ružića zbog upisivanja lažnih Beograđana za izbore

Protiv ministara nadležnih za prijavu prebivališta i biračke spiskove Nebojše Stefanovića i Branka Ružića danas je podneta krivična prijava zbog prekrajanja biračkog spiska radi upisivanja lažnih Beograđana za izbore u Beogradu.
Foto: NSPM

Krivičnu prijavu podneli su svi lideri liste Dragan Đilas – ljudi odlučuju, Beograd pobeđuje! koji dodaju da su Stefanović i Ružić, sumnja se, omogućili i dozvolili fiktivnu odnosno lažnu promenu mesta prebivališta za više desetina hiljada novoupisanih građana Beograda koji ne žive u Beogradu već samo imaju lažno prijavljeno prebivalište i to radi glasanja na izborima zakazanim za 4 mart.

„Time su izvršili krivična dela sastavljanje netačnih biračkih spiskova i zloupotreba položaja iz članova 158 i 359 Krivičnog zakonika. Uz krivičnu prijavu kao dokazi predati su službeni dokumenti zvanično dobijeni od pojedinih gradskih opština u kojima se beleži neobjašnjiv porast, pa pad upisanih birača, kao i izjave ministra Stefanovića koje su u neskladu sa tim dokumentima, a kojima pokušava da prikrije izvršenje krivičnog dela. Nakon tih izjava, policijske stanice u svih 17 beogradskih opština ostale su neme na podnete zahteve za informacijama koliko je birača iz Vojvodine i drugih delova Srbije, očigledno za potrebe izbora, od predsedničkih izbora steklo prebivalište u Beogradu“, navodi se u saopštenju Đilasove liste.

Izvor: NOVA EKONOMIJA, Danas

One Reply to “Podneta krivična prijava protiv Stefanovića i Ružića zbog upisivanja lažnih Beograđana za izbore

Ostavite komentar