Pokret Saše Jankovića pozdravio je izricanje presude Ratku Mladiću

Pokret slobodnih građana pozdravio je večeras izricanje presude ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću za ratne zločine i naveo da se sudskim postupcima protiv pojedinaca skida kolektivna odgovornost sa naroda.
Foto: Screenshot/ Youtube, RTV Šabac/ Dobar, loš, zao

„Time (pojedinačnim presudama) se, između ostalog, prevazilazi tragična prošlost i utire put saživotu i saradnji na Balkanu“, navodi se u saopštenju.

Haški tribunal ranije danas je prvostepeno osudio bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića na doživotnu zatvorsku kaznu zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti nad Muslimanima i Hrvatima tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Mladić (74) je proglašen krivim za genocid nad „nekoliko hiljada“ Muslimana iz Srebrenice, progon Muslimana i Hrvata širom Bosne i Hercegovine, terorisanje stanovništva Sarajeva granatiranjem i snajperisanjem i uzimanje „plavih šlemova“ Ujedinjenih nacija za taoce od 1992. do 1995. godine.

Predsedništvo Pokreta slobodnih građana danas je, na otvorenoj sednici u proširenom sastavu, konstatovalo ostavku Srđana Škora u Predsedništvu pokreta i u Pokretu i zahvalilo mu se na ličnom doprinosu.

PSG će se odupreti pokušajima tabloidizacije njegovog rada i baviće se samo ozdravljenjem našeg društva i države od pogubne štete koju im nanosi aktuelna vlast.

Izvor: Beta/ PSG

Оставите одговор