POLITIKA

Ponuda je bila više nego primamljiva: Tri glasa za Vučića – jedno prase

Aleksandar Vučić reče da je njegova pobeda na izborima za predsednika Srbije „čista kao suza“.

Piše: Dragana Rakić

Ta čistoća je toliko ubedljiva da je ne mogu pomutiti ni banatski prasići nuđeni ljudima u zamenu za tri glasa Vučiću.

Naime, meštani Uljme, oni koji glasaju na biračkom mestu br. 48, morali su po drugi put na izbore, jer su prethodni rezultati glasanja poništeni zbog jednog glasačkog listića viška pronađenog u kutiji.

Rukovodstvo vršačkog SNS-a mudro je zaključilo da će izlaznost ovog puta biti mala, jer se glasa radnim danom, a i vreme je kada ima puno posla na banatskoj ravnici, pa će veliki broj Uljmana biti na radnim mestima i na svojim njivama umesto na biračkom mestu br. 48. Zato je porasla cena seoskoj sirotinji i primaocima socijalne pomoći.

Osim standardnih metoda koje su aktivisti SNS-a do sada primenjivali prilikom motivacije najsiromašnijih slojeva stanovništva da glasaju za Vučića (pretnji da će im biti oduzete penzije, da će im biti uskraćeno pravo na socijalnu pomoć, zastrašivanje majki da će im ukinuti dečji dodatak, tradicionalne kupovine glasova za hiljadu dinara ili za paklicu cigareta), ovog puta bili su primorani da svoju trgovinu obogate nekom atraktivnijom ponudom.

Spas je došao u vidu prasića koje na svojoj farmi uzgaja kontroverzni lokalni funkcioner, a odskora i perjanica vršačkog SNS-a.

Ponuda je bila više nego primamljiva: ona porodica koja obezbedi bar tri sigurna glasa za Vučića može da računa na prase za Uskrs.

S obzirom na to da seoska sirotinja retko ima priliku da vidi meso u svom tanjiru, ne čudi podatak da je oko 40 zainteresovanih glasača za jedenje prasetine želelo i dva puta da glasa za Vučića. Međutim, u tome ih je omela UV lampa, koja je pokazala sjaj izdajničkog spreja. Nije pomogla ni kuknjava da je trag spreja na prstima ostao od prošlog glasanja zbog nepranja ruku. Jednostavno, Vučićeva pobeda morala je biti čista kao suza.

NASTAVITE SA ČITANJEM OVDE

Autorka je odbornica DS u Skupštini grada Vršca

Foto: Mapio.net, Izvor: Danas/ Piše: Dragana Rakić

Ostavite komentar