Potpredsednik SPS-a Predrag Marković: Vučić nije autokrata, formalno. Mediji ne zavise od tiraža već pd politički štelovanog marketinga

Foto: N1

Iz ugla politike ovo je decenija predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njegove metode samopromovisanja su vrlo „titovske“, ali ćemo tek za koju godinu moći da govorimo koliko je uradio za sebe, a koliko za zemlju, izjavio je potpredsednik Socijalističke partije Srbije i istoričar Predrag Marković.

On je ocenio da je Vučić šahovsko umeće iskoristio da potpuno matira opoziciju.

“Danas opozicija teško može da bude veći evroreformator od Vučića, veći borac za mir. On nije ostavio prostor za drugog uspešnog kandidata”, rekao je Marković, odgovarajući na pitanje zašto SPS nije imala svog predsedničkog kandidata.

Na pitanje da li je Vučić autokrata, Marković je odgovorio da formalno nije, jer je na nivou zakona i formalnih normi srpsko društvo usvojilo sve standarde.

“Postavlja se važnije pitanje – da li je moguće da mediji budu slobodni, ako su siromašni? Kako je moguća sloboda medija u situaciji kada novinske kuće umesto od tiraža zavise od politički štelovanog marketinga? Prava demokratija u Srbiji će biti dostignuta kada razvoj društva bude takav da postoji dovoljan broj novinara koji dobro žive i ne strepe za budućnost”, izjavio je Marković.

Prema njegovim rečima, demokratsko društvo ne može da postoji tamo gde nema srednje klase i nezavisnih ljudi.

Izvor: N1/ Fonet

Ostavite odgovor