POLITIKA

Predat zahtev opozicije da OEBS nadgleda ceo proces izbora

Zvaničan zahtev da se pozove puna posmatračka misija OEBS-a na predstojeće beogradske i eventualne parlamentarne izbore u Srbiji, danas je Narodna stranka, zajedno s deset drugih opozicionih partija i pokreta, predala predsednici Skupštini Srbije Maji Gojković.

Foto: Printscreen

Kako se navodi u saopštenju, u ime Narodne stranke zahtev je podneo njen potpredsednik Nikola Jovanović.

Jovanović je zatražio od vlasti da omogući dolazak „pune delegacije OEBS već prvog dana od raspisivanja izbora“ jer Narodna stranka smatra da je nesmetan rad te posmatračke misije jedan od preduslova regularnosti izbora.

„Narodna stranka je angažovana na dva fronta. Prvi je da građanima ponudimo jasan program kako da se izvučemo iz ekonomskog i civilizacijskog bezdana u kome smo se našli. Drugi je da obezbedimo minimum fer i poštenih izbornih uslova, kako se narodna volje ne bi krivotvorila. Jedno bez drugog ne ide“, rekao je Jovanović.

Zvaničan zahtev za puno prisustvo posmatračke misije OEBS-a na predstojećim izborima, potpisali su Beli – Samo jako, Demokratska stranka, Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd, Levica Srbije, Narodna stranka, Nova stranka,  Pokret Dosta je bilo, Pokret za preokret,  Pokret slobodnih građana i Socijaldemokratska stranka.

Izvor: Beta

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar