POLITIKA

Predizborni popust Siniše Malog penzionerima: Umrite za 15 odsto jeftinije

Kako pišu „Novosti“, od 1. novembra grad Beograd uvodi personalizovane senior kartice, na osnovu kojih će najstariji sugrađani moći prilikom kupovine da ostvare mnogobrojne popuste.
Ilustracija, Jutarnji GLASnik, Foto: Screenshot/ Youtube

Prema najavama gradonačelnika Siniše Malog, prvu benefit karticu prestonički penzioneri moći će da dobiju potpuno besplatno, a sugrađani će nakon što podnesu zahtev, legitimacije preuzimati u svojim opštinama ili klubovima za stare. Spektar usluga koji će im po znatno nižim cenama biti na raspolaganju je širok, a popusti u maloprodajnim objektima, restoranima, muzejima, samo su neki od njih.

Uz specijalnu karticu, beogradski penzioneri, za 150 dinara dobiće trajnu članarinu u bibliotekama čiji je osnivač grad Beograd. I Muzej grada Beograda je spremio 50 odsto popusta za sve objekte u svom sastavu. Najstariji sugrađani će, uz popuste od 30 do 50 odsto moći da uživaju u predstavama u JDP, Pozorištu na Terazijama, Ateljeu 212, Bitef teatru, Pozorištu „Boško Buha“, Zvezdara teatru, Omladinskom pozorištu Dadov, BDP, Pozorištu lutaka „Pinokio“, Ustanovi kulture „Vuk S. Karadžić“ i u Malom pozorištu „Duško Radović“.

Najvažnije od svega je da JKP „Pogrebne usluge“ će penzionerima koji poseduju senior karticu dati 15 odsto popusta na troškove pogrebne opreme, organizacije sahrane i obezbeđenja neophodne dokumentacije, grobnice, spomenike…

Verujemo da će penzioneri svoju zahvalnost ovoj fantastičnoj ideji Siniše Malog pokazati na predstojećim izborima, jer sad mogu, posle posete Pozorištu lutaka „Pinokio“ ili Pozorištu „Boško Buha“, na miru, bezbrižno i za 15 odsto jeftinije da odu na večni počinak.

Jutarnji GLASnik/ M. A. M.

[frontpage_news widget=“13130″ name=“Pročitajte još“]

Ostavite komentar