Predsednik: "Malo ko u svetu sa sigurnošću zna koje su granice Srbije, a koje Kosova"
POLITIKA

Predsednik: „Malo ko u svetu sa sigurnošću zna koje su granice Srbije, a koje Kosova“

Predsednik: „Malo ko u svetu sa sigurnošću zna koje su granice Srbije, a koje Kosova“

Poslаnik Bundestаgа i zаmenik predsedаvаjućeg frаkcije CDU/CSU zа spoljnu i bezbednosnu politiku i evropske poslove Johаn Vаdeful podržao je spremnost Beograda i Prištine za nastavak dijaloga i normalizaciju odnosa, saopšteno je posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Foto: Fonet/ AP

On je istakao nemačku poziciju u vezi sa promenom granica koju je definisala kancelarka Angela Merkel.

Kako je navedeno, poslanik Bundestaga Vadeful istakao je da Nemačka ima veliko poverenje u Srbiju i njen evropski put.

Nemačka kancelarka Anegla Merkel nedavno je povodom navoda o razgraničenju izjavila da nema promena granica na Balkanu.

Vučić je na sastanku sa Johanom Vadefulom u Beogradu rekao da „malo ko u svetu sa sigurnošću zna koje su granice Srbije, a koje Kosova“, i naglasio da smatra da je dogovor Srba i Albanaca od presudnog značaja za oba naroda.

On je naglasio opredeljenje Srbije da, zbog mirne budućnosti Srbije i celog regiona, radi na postizanju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, koje bi u isto vreme zaštitilo državne i nacionalne interese.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što Srbija i Nemačka imaju najbolje odnose u svojoj istoriji, koje karakteriše veliko međusobno poverenje.

On je konstatovao da se to odražava i kroz snažan razvoj ekonomske saradnje i povećanje broja nemačkih investicija, zahvalivši kompanijama iz Nemačke što u Srbiji obezbeđuju radna mesta za oko 50.000 radnika.

Predsednik je posebno istakao značaj Berlinskog procesa, koji je inicirala kancelarka Angela Merkel, za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Na sastanku sa Vučićem i Vadefulom bio je i spoljnopolitički savetnik frakcije CDU/CSU u nemačkom Bundestagu Hans-Joakim Falenski.

Izvor: N1

Ostavite komentar