POLITIKA

Prištinski mediji: ROSU u Mitrovici i na Jarinju

Kosovska Mitrovica — Pripadnici specijalne jedinice ROSU nalaze se na prelazu Jarinje, javlja Kos-sev. Koha.net piše da se 200 pripadnika ROSU nalazi u severnom delu Mitrovice.
Foto: Screenshot/ Tanjug

Kako se navodi, njih predvodi šef specijalne jedinice Arbneš Ajvazi.

Ranije je zamenik komandira kosovske policije za region Sever Besim Hoti demantovao da su specijalne jedinice ROSU krenule na sever Kosmeta.

U 13 sati je trebalo da bude održana vanredna konferencija za medije kosovske policije, ali je ona otkazana bez objašnjenja. 

Priština je najavila da neće dozvoliti ulazak na teritoriju Kosova i Metohije srpskim zvaničnicima Marku Đuriću i NIkoli Selakoviću, ministar Vladan Vukosavljević je vraćen sa Jarinja, iako je imao najavljenu posetu manastirima, a ministar Aleksandar Vulin nije dobio dozvolu za nameravanu posetu porodici Vučetić u Kosovskoj Mitrovici.

Foto: Screenshot/ Tanjug

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli upozorio je da bez dozvole niko ne može da uđe na teritoriju Kosova.

Hoti je prethodno naveo da je upućena interventna jedinica kosovske policije iz istog regiona koja sprovodi “operativni plan“ u vezi sa zabranom planiranog današnjeg dolaska srpskih zvaničnika na teritoriju samoproglašene države.

“Ne radi se o specijalnim jedinicama, već o interventnoj jedinici. Sprovodimo operativni plan koji je na snazi, a on se tiče odluke da se ne odobri poseta zvaničnika srpske vlade“, naveo je Hoti.

Dodao je da je, prema njegovim informacijama, to tročlana delegacija zvaničnika, među kojima je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Foto: Screenshot/ Tanjug

IZVOR: KOHA.NET, B92

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar