POLITIKA SA DRUŠTVENIH MREŽA

Prvi su pobegli, unovčili Kosovo i ćute: Cica Jorgovanka, Veljko, Zvonko…

Prvi su pobegli, unovčili Kosovo i ćute: Cica Jorgovanka, Veljko, Zvonko…

(1)PROGOVORI SLIKO!
Prvi su pobegli, unovčili Kosovo i ćute: Cica Jorgovanka, Veljko, Zvonko...
Zvonimir Stević

Zvonimir Stević

Ovaj čovek je skoro 20 godina poslanik, što ranije u saveznom, što u parlamentu Srbije!

Već dvadesetak godina uporno ćuti i „gleda svoja posla“.

Vreme je da progovori!

Srbi, pogotovu ispod Ibra, žele da čuju šta „njihov“ višedecenijski „predstavnik“ u Beogradu, koji povremeno svrati do Gračanice, misli o razgraničenju i podeli Kosova i Metohije?

(2)PROGOVORI SLIKO!
Veljko Odalović

Veljko Odalović je jedan od onih kadrova koji je ubeđivao kosovsko-metohijske Srbe da treba da ostanu i čuvaju Kosovo i Metohiju, „jer Srbija nikada neće priznati njegovu nezavisnost“!

Istovremeno, dok je to govorio, prodao je na Kosovu sve što je imao, odselio se, iskopao je kosti svoga oca sa groblja u Kosovu Polju i o trošku države preneo ih na beogradsko groblje „Orlovača“…

Očigledno je da je znao šta vlasti u Srbiji, u kojoj je već preko 25 godina, smeraju sa Kosovom i Metohijom! Znao je za podelu i razgraničenje!

I on, iako je „predstavnik“ kosovsko-metohijskih Srba u najvišoj vlasti već tri decenije, danas ćuti!

Progovori sliko šta da Srbi ispod Ibra danas rade? Da krenu tvojim putem?

Možeš li zamisliti nove kolone nesrećnih Srba ka centralnoj Srbiji, sa kostima svojih pradedova i dedova na nejakim leđima… Možeš li ih miran čekati u Beogradu, usmeravati ih i pokazati mesto gde će kosti svojih pradedova i dedova sahranjivati?

Tako će i biti, jer si im ti primer!

Čekaj ih, oni će sigurno doći!!!

 

Prvi su pobegli, unovčili Kosovo i ćute: Cica Jorgovanka, Veljko, Zvonko…
(3) PROGOVORI SLIKO!
Jorgovanka Cica Tabaković

Jorgovanka Cica Tabaković, vatrena radikalka i Srpkinja, palila je i žarila devedesetih godina na Kosovu i Metohiji i širom Srbije.

Veliki zagovornik ostajanja i opstajanja Srba na Kosovu i Metohiji, 1999. godine među prvima je pobegla i nikad se više nije vraćala „svetoj srpskoj zemlji“.

I ne samo to, u srpskoj Čaglavici su Tabakovići prvi prodali stovarište Albancu, a na tom mestu izgrađeno je velelepno zdanje, koje danas Srbi nazivaju „Kula Jorgovanke Tabaković“!

Prodali su i stan i sve što su imali na Kosovu i Metohiji!

Da je bilo moguće opstati na Kosovu, najbolje pokazuje primer šire porodice Tabaković, koja je u neviđenom albanskom okruženju, u selu Lebanu kraj Devet Jugovića, opstala i očuvala svoju dedovinu, kako bi Jorgovanka rekla, „svetu srpsku zemlju“!?

U poslednje vreme Jorgovanka i ne pominje Kosovo, za nju je ono davno prošlo vreme. Međutim, u svojoj partiji (SNS) aktivno učestvuje u donošenju odluka oko Kosova, pa i o razgraničenju.

Ako nije tako, neka javno kaže!

Nastaviće se…

Piše: Momčilo Trajković

Ostavite komentar