POLITIKA

PSG: „Mafija jednako država“. Simo Spasić delo i slika i prilika ove vlasti

PSG: „Mafija jednako država“. Simo Spasić delo i slika i prilika ove vlasti

Članovi i simpatizeri Pokret a slobodnih građana, zajedno sa Čuvarima starog grada, Tolerancijom Srbije i Zelenom ekološkom partijom, danas su ispred zdanja Novog dvora osmi petak zaredom postavljali pitanja predsedniku Aleksandru Vučiću, na koja odgovor nije usledio.

Na centralnom transparentu ovoga puta pisalo je „Mafija jednako država“, a policija je bez uspeha pokušala da spreči okupljene da stanu na plato ispred Predsedništva, uz obrazloženje da se radi o „štićenom objektu“.

Na početku izlaganja, lider PSG Saša Janković upitao je predsednika zašto je država najveći neprijatelj bezbednosti svojih gradjana i zašto kriminalci sede u državnim organima.

– Zašto ljudi bliski vlasti imaju dozvolu da čine najgore zločine? Ko ubija ljude po Srbiji i u Beogradu? Zbog čega mafija ima sopstvenu državu u Srbiji i treba li gradjani i gradjanke da počnu da nose pancire po ulicama? Zar zaista mislite da ćete proći nekažnjeno za sve ovo – upitao je Janković.

Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM, i ovoga puta pokušao je da omete obraćanje Jankovića vikajući uvrede u megafon, ali je nekoliko okupljenih ispred njega stalo držeći tablu i pratilo ga gde god se kretao.

Prvi čovek PSG-a poručio je da je Simo Spasić delo i slika i prilika ove vlasti, ali ne i slika i prilika Srbije.

 

PSG: „Mafija jednako država“. Simo Spasić delo i slika i prilika ove vlasti

 

 

Izvor: Danas

 

Ostavite komentar