POLITIKA

PSG podneo krivičnu prijavu protiv poslanika SNS Đukanovića

PSG podneo krivičnu prijavu protiv poslanika SNS Đukanovića

Pokret slobodnih građana podneo je krivičnu prijavu protiv narodnog poslanika i visokog funkcionera Srpske napredne stranke, Vladimira Đukanovića, zbog sumnje da je izjavom „zajednički život sa Šiptarima u istoj državi je nemoguć, vremenom oni će nas pojesti“ izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

PSG podneo krivičnu prijavu protiv poslanika SNS Đukanovića
PSG

PSG smatra neprihvatljivim iznošenje ovakvih stavova od strane funkcionera vladajuće stranke koji otežavaju uspostavljanje normalnih odnosa u delu Evrope koji karakteriše multietničnost i zajednički život građana različitih nacionalnosti.

Vrh stranke čiji je glasnogovornik Vladimir Đukanović je već poznat po krvavom pokušaju etničkog inženjeringa, a najave novog „razgraničenja“, „podizanja zidova ili žica“ uvod su u nastavak politike koja je Srbiji ukrala 30 godina.

Građanski blok 381, čiji je član PSG, je u svom osnovnom dokumentu jasno naglasio da će se zalagati za smanjivanje etničkih distanci, negovati kulturu tolerancije u odnosu sa drugima i stvaranjem uslova za istorijsko pomirenje zavađenih naroda raditi na skandinavizaciji regiona.

Izvor: Tanjug

Ostavite komentar