POLITIKA VESTI

PSG: Zašto Marko Đurić „svaki dan laže“?

Predstavnici Pokreta slobodnih građana (PSG) ponovo su juče ispred zgrade u kojoj je kabinet predsednika Srbije održali protestni skup povodom šest meseci od ubistva Olivera Ivanovića i postavili pitanje ko ga je ubio.

Foto: Pokret slobodnih građana

Lider PSG Saša Janković rekao je da su predsednik i ostali organi vlasti u Srbiji dužni da odgovore ko je ubio Ivanovića, jer su, odmah nakon tog zločina obećali da će on biti rešen u roku od 15 dana i da će u tom roku srpske službe bezbednosti dati odgovor.

Prvo pitanje je koliko traje 15 dana i koji su rezultati specijalnog tima Srbije formiranog za istragu ubistva, istakao je Janković i zapitao predsednika Srbije Aleksandra Vučića koliko je dnevno pročitao stranica o ubistvu Ivanovića i šta je u njima napisano, piše Danas.

Janković je zapitao i zašto vršilac dužnosti direktora Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić „svaki dan laže“ da se prekidaju pregovori sa Prištinom dok se ne pronađu Ivanovićeve ubice.

On je dodao i da se, posle svega, postavlja pitanje da li će Vučić u skorašnjem susretu sa kosovskim predsednikom Hašijem Tačijem u Briselu da mu postavi ptanje dokle se stiglo sa istragom Ivanovićevog ubistva.

Oni koji su inspirisali ovo političko ubistvo odgovaraće, nećemo odustati, poručio je Janković, postavlajući pitanje Vučiću da li je konačno saznao ko je Milan Radoičić, „za koga je rekao da ga ne poznaje, a bio je pored njega više puta“.

Protest PSG obezbeđivalo je dosta policajaca.

Predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić pokušao je i današnji skup PSG da ometa, a policija je napravila kordon oko Spasića kada su, po završetku skupa, predstavnici PSG pokušali da s njim uđu u verbalni duel.

Spasić je, posle toga, verbalno napao i vređao i policajce u civilu.

Izvor: Danas

Ostavite komentar