POLITIKA VAŠ GLAS

Ruske službe upozorile Beograd na plan rušenja vlasti?

Moskva upozorila Beograd na plan rušenja vlasti?

Mlađan Đorđević, kum lidera Saveza za Srbiju (SZS) Dragana Đilasa, otkrio je Rusima plan opozicije da isprovocira sukobe demonstranata i policije u Beogradu
Mlađan Đorđević, kum lidera Saveza za Srbiju (SZS) Dragana Đilasa, otkrio je Rusima plan opozicije da isprovocira sukobe demonstranata i policije u Beogradu, a ceo plan su ruske službe bezbednosti zatim predočile predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, piše „Srpski telegraf“ pozivajući se na diplomatske i bezbednosne izbore.

Kako beogradski dnevnik navodi, „razbijene glave građana šefovi SzS iskoristili bi za svrgavanje (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića sa vlasti“.

Ceo plan opozicije ruske službe bezbednosti dostavile su predsedniku Vučiću.

„Đorđević godinama odlazi u Rusiju, pokušavajući da se pozicionira kao strateški partner Moskve u Srbiji. Krajem januara, kao Đilasov glasnogovornik, jurio je političare lobirajući za podršku kumu da se ponovo vrati na vlast“, navode izvori lista.

Kako dodaju, Đorđević je pred sagovornike izašao s konkretnim planom opozicije da izazove krvavi scenario.

„Ceo plan koji su Đilas i (lider Dveri Boško) Obradović preko Đorđevića prezentovali Rusija je prosledila Srbiji, kao i Putinovo upozorenje da se sprema rušenje predsednika Srbije“, navode izvori „Srpskog telegrafa“.

U planu je do tančina najavljeno sve ono što su Đilas i Obradović pokušali da ostvare tokom proteklog vikenda, piše list.

„Cela akcije je sprovedena prema unapred smišljenom planu. Prvi korak predviđa napad na državnu televiziju. Đilas, Obradović i ekipa nadali su se da će time isprovocirati policiju i da će doći do sukoba s njihovim pristalicama“, navode dalje izvori lista.

Prema pomenutom planu, u slučaju da policija ne reaguje zbog upada u RTS, bilo je predviđeno da učesnici protesta razbijaju automobile građana i zaposlenih u RTS na parkinzima u blizini javnog servisa.

„Računali su da će policija reagovati ishitreno, da će to biti inicijalna kapisla i da će uslediti obračun naroda sa policijom“, dodaju izvori „Srpskog telegrafa“.

 PLAN B?

Kako dodaje beogradski dnevnik, strategija rušenja šefa države predviđala je i plan B.

„Rezervna varijanta, koju su pokušali da realizuju, bio je pokušaj upada i blokada zgrade Predsedništva dok je u njoj Aleksandar Vučić. Vođe protesta poručuju da su spremne da i direktno uđu u sukob s policijom, da napadnu neku policijsku stanicu, ali i da upadnu u još neke državne institucije, poput parlamenta i Vlade Srbije“, dodaju izvori lista.

Kako navode, umesto podrške, Đorđević se u Srbiju vratio praznih ruku, bez Putinove pomoći, ali su zato ruske službe sačinile spisak svih poteza opozicije i prosledile ih vlastima u Beogradu.

Izvor: Večernje Novosti  Foto: Screenshot

Ostavite komentar