POLITIKA

Saša Janković: Društvo u Srbiji naviklo da jedan čovek odlučuje o svemu.

Predsednik pokreta “Slobodni građani Srbije” Saša Janković izjavio je u Novom danu televizije N1 da ne želi da bude “kalif umesto kalifa”, iako je društvo u Srbiji naviklo da jedan čovek odlučuje o svemu.

Foto: Screenshot/ N1

Pokret “Slobodni građani Srbije” je pokret građanske levice, i to u smislu socijalne pravde koja srpskom društvu nedostaje, objašnjava Janković. “Naše društvo je postalo bolešnjikavo, a naše institucje su pretvorene u pepeo”, smatra on i poručuje da je cilj pokreta upravo ozdravljenje društva i obnova institucija.

Janković kaže i da pokret, za razliku od stranaka koje imaju jasnu disciplinu i hijerarhiju, omogućava objedinjavanje i sabornost u borbi protiv režima koji je, kako ocenjuje, pritisnuo Srbiju.

Gost Novog dana ističe i da pokret “Slobodni građani Srbije” nije pokret Saše Jankovića, kako se to navodi u medijima, već da je pokret okupio ljude srodnih ideja od kojih niko ne misli da je najpametniji i da sve zna. Cilj im je, kako kaže, ne samo da okupe etablirane političke ličnosti, već i mnoge ljude u Srbiji koji su nepravedno skrajnuti.

“Nisam kalif umesto kalifa, iako smo navikli da jedan čovek odlučuje o svemu. Ja to nisam, ne želim da budem. U konsultaciji sa članovima i odborima ćemo donositi sve odluke (…) Ne prikupljam članstvo, ne ulagujem se nikome. Ako se nekome sviđa – sviđa, ako ne – ne. Čak i ako imam najbolje rešenje, ono mora da bude prodiskutovano sa Predsedništvom i članstvom”, objašnjava on.

NASTAVITE SA ČITANJEM I POGLEDAJTE INTERVJU OVDE

Izvor: N1

Ostavite komentar