POLITIKA

Serdari, vojvode i vojvotkinje – SPS: Mi smo partija “političkih divova”

Član Predsedništva Socijalističke partije Srbije (SPS) i narodna poslanica, Snežana Paunović, izjavila je danas u Smederevu da, u godini kada obeležavaju svoj 27. rođendan, socijalisti predstavljaju stožer političkog sistema, prenosi Podunavlje.info.
Ilustracija, Foto: Screenshot/ Youtube, Socijalistička partija Srbije

“Možete da nas ne volite, ali morate da nas poštujete. Probali ste da nas uništite, mi smo se podigli kao Feniks, što nije bilo za očekivati. Ne miruju ni danas, i danas slušamo spekulacije i upozoriću na novinske članke koji su klasičan spin i pokušaj da se SPS predstavi kao teren na kome se interno raspravljamo oko funkcija. Toga nema, nema nikakvih težnji.”

Paunović je parafrazirala reči partijskog kolege Branka Ružića da su oni partija “političkih divova” i rekla da je istina da SPS kao rasadnik ozbiljnih političkih kadrova s pravom može da kaže da ima političke divove.

“Kada imate političke divove onda ste pretnja. Kada ste pretnja, onda probate da spinujete priču kako su politički divovi u nekakvom sukobu. Kada je neko div, on nema svest o tome da sa nekim treba da se sukobi. On poštuje svoje saradnike i svoje protivnike i to je osnovna karakteristika kompletnog rukovodstva SPS-a.”

Ona je ocenila da je to “jedan simpatičan signal koji kaže da mi ne samo da postojimo, nego pretimo i dok god pretimo, bićemo tema”.

Takođe se osvrnula i na “napad koji trpi naš Mrka, najveći graditelj Srbije koji je pokazao da može ono što niko drugi ne može” i zaključila da “kada struku kritikuje amaterizam, onda dolazi do ovakvih neprijatnih situacija”.

Pored lepih reči koje je uputila ministrima u Vladi Srbije iz redova SPS-a, za predsednika stranke i “političkog virtuoza”, Ivicu Dačića, rekla da je “najveći političar savremenog doba” kada je u pitanju Srbija.

“Zato što je očuvao SPS kada je bilo najteže, kada su težili da nas unište. Sačuvao je jedinstvo i vratio nas u vlast i mi smo u vlasti praktično od 2006. godine kada smo podržali manjinsku vladu Voje Koštunice. To govori da će svaka naredna vlast biti vlast sa socijalistima, do one vlade koja će biti socijalistička.”

Parafrazirajući navode Slavice Đukić Dejanović (specijalizirala neuropsihijatriju) o razlici između muškog i ženskog mozga, da žene sanjaju u boji a muškarci crno-belo, ona je na kraju pozvala “sve žene Srbije da oboje njihove snove” i zaključila “lepše će biti i Srbiji i svetu”.

Narodna poslanica, član Predsedništva SPS-a i sekretar Foruma žena socijalista, Snežana Paunović, zajedno sa prof. dr Snežanom Bogosavljević Bošković, prisustvovala je u subotu Izbornoj skupštini Foruma žena Gradske organizacije SPS Smederevo.

Izvor: Danas

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar