POLITIKA SRBIJA

Šešelj: Nema dijaloga, samo Lazareva kletva za one koji izdaju Kosovo

Nema višše dijaloga, ostaje samo Lazareva kletva, poručuje lider Srpske radikalne stranke Vojislav Ssešelj, komentarišući poziv predsednika Srbije na širi društveni dijalog o reššenju za Kosovo i Metohiju.

– Nema šta da se raspravlja i definiše, već da se zna da ne sme da se prizna nezavisnost Kosova, ulazak KiM u UN, kao ni u druge međunarodne organizacije – kaže Šešelj za Tanjug.

On dodaje da unutrašnji dijalog neće doneti ništa novo.

– Sve je jasno, treba zamrznuti dijalog, tražiti da se uključi Rusija kao naša sila zaštitnica, prekinuti pregovore o ulasku u EU i treba tražiti da se kosovsko pitanje vrati u UN, svakom normalnom je to jasno – zaključuje Šešelj.

Prema njegovim rečima, sve vlasti nakon 5. oktobra prihvatale su po nešto i sada mole za pomoć.

– Jedni su prihvatali oznaku za fusnotu, drugi Briselske sporazume, svi su prihvatili nešto… Nek se preispitaju svi oni koji su se ogrešili o Kosovo. SRS i ja lično se nikada nismo ogrešili o Kosovo. Jedino smo mi 1999. glasali protv prihvatanja plana Ahtisari- Ccernomirdin i Kumanovskog sporazuma. Bili smo protiv Koštuničine, Đinđićeve, Tadićeve politike koje su postepeno prodavale Kosovo – rekao je Šešelj.

On ističe da SRS ne podržava ni naprednjačku politiku, ni politiku Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića.

– Ako se treba konsultovati koje poteze povući, treba prvo povući potpise sa dva seta Briselskih sporazuma. Oni su već 50 odsto izdali Kosovo sa tim i, ako misle sad da bi se mi uključili da tu nastavimo, varaju se – navodi Šešelj.

On je rekao da lično nema potrebu da učestvuje u dijalogu, jer dijalog o Kosovu vodi, kako kaže, otkako se rodio, „slušajući više od stotinu srpskih, junačkih narodnih pesama, koje je moja majka znala napamet.

– Za mene je taj dijalog završen – navodi lider SRS i dodaje da nema više dijaloga, već da ostaje samo Lazareva kletva za one koji izdaju Kosovo.

Foto: Printscreen/ Novosti

Izvor: Tanjug/ Blic

One Reply to “Šešelj: Nema dijaloga, samo Lazareva kletva za one koji izdaju Kosovo

Ostavite komentar