POLITIKA

SKOJ: Suprostavljamo se svima, do Vulina i Dačića ne možemo da dođemo

Ne može se u negirati odgovornost Miloševića i ostalih koji su bili na vlasti u Srbiji devedesetih, ali glavna odgovornost nije na njima

Neke akcije uopšte nije lako sprovoditi i mi ne možemo lako da dođemo do Vulina ili Dačića, ili bilo koga od njih da ih napadnemo.

Foto: Screenshot/ Youtube, Tanjug

Piše: S. Čongradin

To kaže za Danas Nađa Pavlica, članica sekretarija NKPJ i SKOJ, u odgovoru na pitanje zbog čega aktivisti ove organizacije nisu napali aktuelne zvaničnike, koji su bili na vlasti kada je NATO bombardovao Srbiju, kao što su to učinili u slučaju francuskog filozofa Bernar Anri Levija, preksinoc u Beogradu, zbog njegovim stavova o bombardovanju Srbije 1999. godine.

Sagovornica Danasa je, komantarišući pitanje zašto do sada nije zabeležena nijedna akcija – gađanje tortom onih koji su huškali građane Srbije na rat i sprovodili ratnu politiku, istakla da „SKOJ organizuje različite akcije gde sei direktno protivi protiv onih koji su učestvovali u bombardovanjima i svim imperijalističkim napadima“.

– Sprovodimo akcije protiv onih koji učestvuju u mučenju i eksploataciji naroda danas. Radimo to na različite načine, ne gađamo svakoga tortom. Ali, naša je praksa i mi sprovodimo to svakodnevno da se suprostavljamo svima koji učestvuju u eksploataciji i imperijalističkim ratovanjima – napominje Nađa Pavlica za Danas.

NASTAVITE SA ČITANJEM OVDE

Izvor: Danas

 

 

Ostavite komentar