POLITIKA SA DRUŠTVENIH MREŽA

Skot je stvarno ispao skot! Sramota za Vladu Srbije da niko nije reagovao na izjavu ambasadora SAD

Velimir Ilić: Skot je stvarno ispao skot!
Sramota za Vladu Srbije da niko nije reagovao na izjavu ambasadora SAD (video)

Skot je stvarno ispao skot! Velimir Ilić o Skotu,društvene mreže

Tražimo od premijerke Ane Brnabić da nam objasni gde i u kojoj zemlji strani ambasador u zgradi vlade domaćina može da provocira i da daje izjave koje su direktno u supotnosti sa interesima zemlje – domaćina.

Američki ambasador je svojom izjavom da je Kosovo država u zgradi vlade Srbije pogazio Ustav Srbije i naneo štetu Srbiji. Skot je stvarno ispao skot, rekao je na redovnoj konferenciji za novinare Velimir Ilić predsednik Nove Srbije.

Javno je upitao da li bi američki ambasador u bilo kojoj ozbiljnoj državi mogao da izjavi u zgradi vlade da je deo te države nezavisna država i dodao:
– Da je to rekao bilo gde u ozbiljnoj zemlji ambasador SAD bi bio proglašen za personu non grata..

Sramota je to što su u tom momentu pored američkog ambasadora sedeli predsednik i neki članovi Vlade i niko se nije oglasio na tu njegovu skandaloznu izjavu,rekao je lider Nove Srbije.

Osvrnuo se i na izjavu predsednika Srbije da je protiv formiranja oružanih snaga Kosova.

– U agendi susreta Tačija i predsednika Srbije koji je planiran za novembar , u Parizu , jedna od tačaka dnevnog reda je formiranje oružanih snaga Kosova. Pitam se da li je izjava predsednika Srbije data samo za unutrašnje potrebe , jer spoljna politika je sasvim drugačija. On jedno priča ovde, a kada ode odavde sasvim druge stvari radi – rekao je Velja Ilić.

Predsednik Nove Srbije istakao je da je skandalozno „ potpisivanje ugovora o izgradnji Moravskog koridora i povezivanje Prištine sa Nišem pod patronatom SAD koji je ministarka Zorana Mihajlović parafirala bez saglasnosti parlamenta i promene prostornog plana Srbije.“

Pravni tim Nove Srbije pripremiće novu krivičnu prijavu za nastavak kršenja propisa koje čini Zorana Mihajlović kroz ministarstvo kojim rukovodi, rekao jelider Nove Srbije.
– Ona je izabrana da sprovodi zakone ove države voljom građana, a sve više smo suočeni sa stotinama nelegalno niklih objekata širom Srbije i to ne zgradica nego solitera od 10 spratova.Ta žena je uništila srpsko građevinarstvo i saobraćaj – rekao je Ilić.

Video: Velja Ilić o Skotu i dijaspori

Izvor: Jutarnji GLASnik                                                                Foto:Ilustarcija

Ostavite komentar