POLITIKA

Skot: Odličan sastanak s Vučićem, potreba za hrabrim vođstvom u dijalogu sa Prištinom

Skot: Odličan sastanak s Vučićem, potreba za hrabrim vođstvom u dijalogu sa Prištinom

Beograd — Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kajlom Skotom.
Vučić i Skot su razgovarali o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i dijalogu Beograda i Prištine.

Screenshot

Predsednik Vučić obavestio je ambasadora Skota da je Priština, uvođenjem taksi na robu iz Srbije i BiH, prekršila Sporazum o slobodnoj trgovini u centralnoj Evropi, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo zbog povećanja trgovinske razmene između Srbije i SAD, koja iznosi oko 30 odsto u prvih devet meseci, kao i jačanja interesa američkih kompanija za ulaganja u Srbiji. Ambasador Skot je pozvao Beograd i Prištinu da pokažu fleksibilnost u postizanju rešenja, koje bi doprinelo regionalnoj stabilnosti i nastavku dijaloga, navodi se u saopštenju.

Predsednik Vučić i ambasador Skot razgovarali su i o američkoj podršci evropskom putu Srbije, koja se, između ostalog, ogleda i u novčanoj pomoći za sprovođenje reformskih procesa.

Ambasador Skot je, posle sastanka sa predsednikom Vučićem, na Tviteru objavio da je sastanak bio odličan i da su na njemu razgovarali o potrebi hrabrog vođstva u dijalogu sa Prištinom. „Odličan sastanak sa predsednikom Vučićem tokom kojeg smo razgovarali o potrebi hrabrog vodstva u tekućem dijalogu sa Prištinom u cilju postizanja sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji“, naveo je Skot na svom nalogu na Tviteru.

Izvor: B92  Foto: Screenshot

Ostavite komentar