Lokalni izbori u Lučanima, Kuli, Kladovu i Doljevcu 16. decembra
POLITIKA

Skupština Srbije: „Konju“ i „Terajte se u k….“

U Skupštini svakog dana sve uzavrelija atmosfera. Posle rasprava o kamenu, Kebi i BIA, izbacivanja službenice, novi „kuršlusi“. Predsednica Maja Gojković odlučila da za danas prekine rad parlamenta!
Foto: Screenshot/ Youtube

Nije bilo „dobro jutro“.  Parlament je tek počeo rad, a „pljuštale su opomene“…

Zaradili su ih poslanik Dveri Srđan Nogo i šef Tadićeve SDS Marko Đurišić. Nogu su izrečene čak dve opomene i mera udaljenja sa sednice.

Ipak, ono što se juče dogodilo na parlamentarnom zasedanju baca senku na sve.

Naime, poslanica pokreta Dosta je bilo dr Ana Stevanović održala je poslanicima predavanje o tome kako treba da se ponašaju u parlamentu, ali čim je završila svoj govor rekla je nešro što je iznenadilo sve…

„To što su neki poslanici izašli iz pojedinih rijalitija, ne znači da treba da prave rijaliti šou od skupštine“, poručila je dr Stevanović, a kada je udaljila mikrofon od lica, začulo se: „Ma terajte se svi u k..ac“.

O KONJU I PRILAŽENJU STOLU

Đurišić je, jutros, u delu predviđenom za poslanička pitanja, govorio kako ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izbegava da se izjasni o tome ko je naložio rušenje objekata u Savamali, te kako nije govorio istinu kada je, ranije, rekao da protiv učesnika posleizbornih protesta neće biti prekršajnih prijava.

Na to je reagovao poslanik Laketić, ali se u skupštinskom prenosu nije moglo čuti šta je rekao, da bi mu Đurišić dobacio: „Konju“!

Nogo je odbio da napusti skupštinsku salu, nakon dve opomene, isključivanja mikrofona i izricanja mere udaljenja sa sednice, pa je predsedavajući Veroljub Arsić najpre odredio desetominutnu pauzu, posle koje je Nogo prišao Arsiću negodujući zbog izrečenih opomena.

Arsić mu je rekao da ne prilazi stolu za predsedavajuće, te pozvao obezbeđenje da ga udalji iz sale, ali to se nije dogodilo.

Naime, prisutni poslanici su ustali iz klupa dok se Đogo sa Arsićem raspravljao, pa je Arsić saopštio da određuje jednočasovnu pauzu.

TAČKA ZA DANAS

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković posle svega je prekinula sednicu jer kako je rekla ne želi nemile događaje u parlamentu.

Ona je posle pauze koja je trajala dva sata obratila poslanicima i rekla da je razgovarala s potpredsednicima parlamenta, Nogom i poslancima Dveri da bi napravili neki kompromis i nastavili da rade, ali da nisu uspeli.

Maja Gojković je kazala da je od Noga tražila da se izvini poslanicima, a da bi ona potom povukla sve danas izrečene mere protiv njega.

„Nismo mogli da se dogovorimo. Ne želim da zovem obezbeđenje da izvrše ovde zadatak, to jeste njihov posao, ali ne možemo da očekujemo tako nešto od ljudi, nije korektno i da parlament ima takvu sliku. Tako da danas više nećemo raditi“, rekla je Maja Gojković i dodala da nije spremna da prisustvuje nemilim scenama.

Ona je nastavak sednice zakazala za sutra u 10 časova.

Pročitajte još: SINDIKALNI REKET MUZIČARA

Izvor: Mondo

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar