POLITIKA VIDEO GLASNIK

SLOBODAN ANTONIĆ: Vučić vlada na strahu, a otišao mnogo dalje od Tadića u kapitulaciji oko Kosova (VIDEO)

Gost nove emisije „RasPravda“ bio je profesor sociologije na Beogradskom univerzitetu Slobodan Antonić, koji je odgovarao na širok niz pitanja, od Kosova i Metohije pa do Sirije.

Foto: Screenshot/ Youtube

Razmatrajući pogubnost aktuelnog režima Aleksandra Vučića, Antonić se osvrnio i na mnogobrojne okolnosti u srpskom društvu koje, nažalost, idu na ruku svakome ko radi protiv interesa Srbije.

Antonić je ukazao da se Srbija nalazi u kolonijalnom položaju u odnosu na zapadne zemlje i da je jedini način da se tome odupre nacinalizam i rodoljublje. Antonić je rekao da su izjave Aleksandra Vučića često usmerene na „normalizaciju kolonijalne situacije“.

– Deo te propagande je da pokaže da mi sami ne možemo da upravljamo svojim resursima. Eto napravili smo aerodrom ali mi ne umemo dalje da upravljamo njime i sad moramo da ga prodamo strancima – objašnjava Antonić kritikujući i Vučićeve izjave o tome da Srbi treba da prihvate „protestantsku etiku“.

Foto: Screenshot/ Youtube

On je objasnio da su građani u velikom strahu koji je praćen stalnim ucenama režima poput onih da ako se ne prihvate reforme ljudi ostaju bez penzija i slično. On je rekao da je SNS napravljen kao neka mašina koja treba za utvrdi za svaku kuću za koga glasa i da takvim i sličnim metodima uspevaju na izborima da dobiju rezultat koji ne oslikava realno raspoloženje javnosti.

On je rekao da nema sumnje da je Vučić u ispunjavanju zahteva Zapada otišao mnogo dalje od Tadića i kapitulaciji u vezi Kosova.

Autor i voditelj Miodrag Zarković, emisija se realizuje uu saradnji portala Pravda i produkcije „HelmCast“.

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar