POLITIKA VESTI

SNS proslavila 9. rođendan bez Tomislava Nikolića

Na stadionu Tašmajdan obeleženo je devet godina od osnivanja Srpske napredne stranke.
Foto: Screenshot/ N1

Stadion je bio pun, nekoliko hiljada ljudi došlo je iz svih delova Srbije. Himnu je na svečanosti izvodio hor RTS s dirigentom Bojanom Suđićem. Na skupu nije primećen bivši predsednik stranke i njen osnivač Tomislav Nikolić.

Kako javlja reporterka N1, zanimljivo je da nije bilo stranačkih obeležja, već da svi prisutni nosili samo srpske zastavice. Prisutni su bili gotovo svi članovi Vlade Srbije, predsednica Skupštine Maja Gojković, gradski menadžer Goran Vesić, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma…

Foto: Screenshot/ N1

Došao je i  ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak. Nije primećena premijerka Ana Brnabić.

Ova deveta godina, kako poručuju iz SNS sa skupa, predstavlja devet godina posvećenosti, energije i rezultata.

Prvi o uspesima govorio Dačić, „jer zna da Vučić neće sebe da hvali“
Foto: Screenshot/ N1

Na svečanosti se prvi obratio Ivica Dačić koji je rekao da ova vlast vodi zemlju napred, i da je Srbija u poslednjih nekoliko godina ostvarila velike promene. Izbavili smo, navodi Dačić, zemlju iz bankrota, dolaze investicije u Srbiju, idemo ka EU, ali naravno „ne po cenu da rušimo prijateljstvo sa Rusijom“. Nećemo da prihvatimo lažnu sliku koju su nametnuli o Srbima, naveo je Dačić i dodao da sve to govori jer zna da Vučić neće sebe da hvali.

Podsećamo da je SNS osnovana u oktobru 2008, mesec dana nakon što se iz SRS izdojila frakcija  okupljena oko Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića. Nikolić je 2012. godine, nakon što je izabran na mesto predsednika Srbije, podneo ostavku na mesto predsednika stranke, a na čelo SNS je došao Vučić.

Foto: Screenshot/ N1

Kako su ranije poručili iz SNS, skup povodom rođendana je prilika da se podsete kako je tekao razvoj stranke, i gde će okupljeni moći da čuju poruke Vučića u kom pravcu se kreće SNS, ali i Srbija.

Izvor: N1/ Jelena Mirković

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar