POLITIKA VESTI

Sprema se 6 oktobar u RS,Trampovi saradnici savetuju Dodika

Sprema se 6 oktobar u Republici Srpskoj,Trampovi saradnici savetuju Dodika

Bivši saradnici u predizbornom štabu američkog predsednika Donalda Trampa savetovaće u naredna tri meseca Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Džejson Ozborn i Majkl Rubin, bliski prijatelji i saradnici bivšeg menadžera Trampovog štaba Korija Levandovskog, prijavili su Ministarstvu pravde SAD da će pružati lobističke usluge preko svoje kompanije Tvin roks global (Twin Rocks Global) za šta bi navodno trebalo da dobiju 10.000 dolara naredna tri meseca.

Kompanija kojom upravljaju Ozborn i Rubin registrovana je na adresi na Kapitol hilu, u kući u kojoj živi Levandovski. U opisu kompanije navedeno je da će pružati “strateško usmeravanje i savetovanje u vezi s državnim poslovima i odnosima s javnošću u SAD”.

Milorad Dodik predsednik RS

Radio Slobodna Evropa prenosi da se rezultat angažmana mogao videti tokom posete premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović Vašingtonu kada se uz pomoć Ozborna i Rubina sastala sa senatorom Rodžerom Vikerom i republikanskim kongresmenom Dejnom Rorabaherom koji neretko podržava etničke grupe koje traže nezavisnost i koji je poznat po simpatijama prema Rusiji-objavio je Indeksonline.

Milorad Dodik otkriva dramatičan plan 
Sprema se 6 oktobar u Republici Srpskoj!
Arhivski snimak, 5 oktobar u Beogradu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za RTRS da se dan pred opšte izbore u Bosni i Hercegovini, koji su planirani za 7. oktobar, sprema dramatičan plan čiji je cilj poništavanje izbora u Banjaluci.

Govoreći o sve glasnijoj priči da se izbori neće održati, Dodik kaže da je tek nedavno saznao za „dramatični plan“.

– U Banjaluku dolazi 50 kamiona izbornog materijala za banjalučku regiju. Planira se zauzimanje tih kamiona, ili bar jedan da otmu, i to je dovoljno – rekao je predsednik Republike Srpske. – Ako to ne uspeju, onda će 6. oktobra, dan pre izbora, izaći na miting da nešto govore politički, a onda će stranci u Sarajevu reći da je to narušavanje izborne tišine. Tako se poništavaju izbori u Banjaluci i samo se od Banjaluke pravi slučaj.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine zakazala je opšte izbore u BiH za 7. oktobar 2018. godine-prenose Večernje Novosti.

Izvor:Jutarnji GLASnik                                     Foto:Printscreen

Ostavite komentar