POLITIKA

SPS jedva iznad cenzusa, Dačić podseća na „Povratak otpisanih“

Lokalni izbori u Beogradu najverovatnije će biti raspisani u utorak, javljaju pojedini beogradski mediji. Krajnji datum do kojeg moraju da budu održani je, kako je već izjavila predsednica skupštine Maja Gojković, 23. mart. Dok se čeka raspisivanje izbora u glavnom gradu, i vladajuće stranke polako otkrivaju karte.
Foto: Screenshot/ N1

Jasno je da naprednjaci neće u predizbornu koaliciju sa socijalistima. Ovi prvi još kriju kandidata za gradonačelnika, drugi su svog promovisali na sednici gradskog odbora SPS-a.

Ministar energetike Aleksandar Antić u subotu je postao kandidat za gradonačelnika Beograda. Stranke koje ga kandiduju uverene su da su napravile pravi izbor.

„On je jedini koji je dokazao na delu da mu niko ne može ništa jer na njegovu glavu je pao onaj led. I on je ipak uspeo da preživi. Tajna je u šlemu, zato što je crvene boje“, u šaljivom tonu je obrazložio odluku socijalista šef te partije Ivica Dačić.

„Da, mi smo oni crveni koji su izgradili Beograd i mi ćemo da ga gradimo i ubuduće“, dodao je Antić.

Foto: Screenshot/ N1

Prvi među socijalistima nada se da će i dalje graditi sa naprednjacima, uprkos odluci da ne budu na SNS listi.

„Idemo na odvojenim listama, napravićemo koaliciju, daće Bog, posle izbora“, navodi Dačić.

Na izborima, osim u Boga, uzdaju se i u glasove Jedinstvene Srbije.

Dragan Marković Palma otkriva deo svojih razloga zbog kojih ostaje uz Ivicu Dačića.

„Ivica Dačić je drugi Tito u Srbiji. Kumovske koalicije su nestale, a naša koalicija je bratska“, naveo je Marković.

Dačić je otkrio i šta je bio zahtev koalicionog partnera iz Jagodine: „Jedini njegov uslov je bio da mu obećam da u Beogradu nikada neće biti gej semafora. I ja sam mu obećao“.

Obećanjima će Ivica Dačić pokušati da vrati deo birača, koje je, i sam je svestan, izgubio.

Foto: Screenshot/ N1

„Imamo deo naših članova koji glasaju za druge stranke. I sve je to u redu, ali to su sve prolazne avanture“, ocenjuje Dačić.

Da bi takve prolazne avanture mogle skupo da ga koštaju, ukazuju istraživanja javnog mnjenja. Poslednja socijalistima daju manje od jedan procenat iznad cenzusa.

„Oni kao da ništa nisu naučili. Pa svaki dan gledaju na televiziji reprizu serije „Otpisani“ i „Povratak otpisanih“, kaže na to Dačić.

Foto: Screenshot/ N1

„Ja sam veliki optimista da ćemo biti najprijatnije iznenađenje na izborima i martu“, kaže kandidat te  stranke za gradonačelnika Aleksandar Antić.

Lista će im, kažu, biti puna iznenađenja i nestranačkih javnih ličnosti, a Beograđane će njome iznenaditi za nekoliko dana.

Izvor: N1/ Emina Kovačević

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar