POLITIKA VESTI

Srpskoj listi prihvatljivo razgraničenje. Veruju Vučiću jer se brine

Srpskoj listi prihvatljivo razgraničenje. Veruju Vučiću jer se brine

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da je Srbima na Kosovu ideja razgraničenja prihvatljiva ukoliko im garantuje više slobode i prava nego što ih sada imaju i poručio da pregovarački tim Beograda ima nepodeljeno poverenje Srpske liste.
Screenshot

Simić je za Radio-televiziju Srbije rekao da Srbi na Kosovu već decenijama žive u neizvesnosti.

„I kada sve uzmete u obzir, ukoliko postoji bilo kakva šansa za ekomnomsko-politički napredak, siguran sam da će takvo rešenje Srbi podržati“, rekao je Simićg gostujući u Dnevniku RTS.

On je ukazao na „nespokoj kod Srba“ koji izazivaju poruke da je takvo rešenje daleko, ali i da im poverenje uliva poruka državnog vrha da će, dođe li do rešenja, „imati više nego sada“.

Simić je u razgovoru za RTS naglasio da među Srbima na Kosovu nema podela i podsetio da je Srpska lista osvojila više od 90 odsto glasova i uspela da ujedinili politički korpus svih Srba na Kosovu.

„Danas pregovaramo o nečemu što može da unapredi položaj Srba i na severu i na jugu, a to sve zavisi od pregovora. Naš pregovarački tim stalno ponavlja da je spreman za kompromis, ali za to je potrebno da bude spremna i Priština“, rekao je Simić.

Srpskoj listi prihvatljivo razgraničenje. Veruju Vučiću jer se brine
Screenshot

On je naglasio da Srbi na Kosovu „imaju poverenje u Vučića, jer je dokazao da se brine o narodu koji živi dole i da iskreno govori o pregovaračkim pozicijama“.

Izvor: N1

Ostavite komentar