POLITIKA

SRS: Podrška Haradinaju izdaja, a Srpska lista je pod kontrolom Aleksandra Vučića

Podrška Srpske liste „vladi Ramuša Haradinaja“ logična posledica „unutrašnjeg dijaloga“ koji je najavio Aleksandar Vučić, a koji je u stvari priprema javnog mnenja za konačno priznanje samoproklamovane „države Kosovo“, saopštila jer danas Srpska radikalna stranka.
Ilustracija, Foto: Printscreen
Srpska radikalna stranka izražava stav da je posle potpisivanja Briselskih sporazuma učešće u „Haradinajevoj vladi“ završni čin izdaje Srba na Kosovu i Metohiji, te da ni formalno priznanje Kosova ne bi nanelo više štete Srbima na Kosovu i Metohiji.

Srpski radikali najoštrije osuđuju odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog učešća njegovih poslanika u zločinačkoj terorističkoj „vladi Ramuša Haradinaja“ i pozivaju ga da hitno opozove tu odluku i zaustavi izdajničku politiku stranke na čijem je čelu.

Srpska radikalna stranka je odbila učešće u tom takozvanom „dijalogu“ i predložila na koji način se može dugoročno rešiti problem Kosova i Metohije, koji je najveći danas u Srbiji, a što režim Aleksandra Vučića pokušava da relativizuje.

Činjenica je da je Srpska lista zapravo lista Srpske napredne stranke čiju je kampanju na Kosovu i Metohiji vodi Aleksandar Vučić sa svojim najbližim saradnicima i čiji su poslanici pod njegovom direktnom kontrolom.

Aleksandar Vučić je licemerno pokušao skrenuti pažnju da je ta takozvana Srpska lista samostalna u donošenju odluke o podršci Ramušu Haradinaju.

Uvreda je za inteligenciju Vučićeva izjava da na Kosovu i Metohiji postoje i veći zločinci od Ramuša Haradinaja, kao da su Srbi birali da sarađuju sa zločincima, pa je važno ko je veći srboubica.

Haradinaj je osvedočeni zločinac, koljač srpskog naroda, mučitelj koji se hvalio svojim „podvizima“ i svaki vid saradnje s njim predstavlja izdaju Srba i srpskih nacionalnih interesa.

Mi smo ponosni što su naši okružni odbori odbili da učestvuju na ovim izborima i po ko zna koji put pokazali da je Srpska radikalna stranka jedina politička partija u Srbiji kojoj je prioritet nacionalni interes, a ne politička korist ili služenje srpskim neprijateljima.

Izvor: Fonet

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar