POLITIKA VAŠ STAV

Šta je to: pamet ima, posao ima, inteligenciju ima, moral nema i seče granu na kojoj sedi?

ZAGONETKE

Foto: Pixabay

********************
Šta je to: pamet ima, posao ima, inteligenciju ima, poimanje sveta, moral nema i seče granu na kojoj sedi? Odgovor: „Intelektualac“, „umetnik“ i „pripadnik vrha“ SNS.
********************

Piše: Zoran Lukić


Može se biti student ili đak generacije, mogu se imati sve ocene 10 na fakultetu. Moguće je i doći do nevelikog novca radom. Moguće je biti čak i evropski i svetski priznat stručnjak. Ali se sve to baca na smetlište ili otpad ako nosilac zvanja i znanja nema moral ili ako misli samo na sebe.

Jer, istina je, Gebels je bio isto što i Đinđić – nemački diplomac filozofije, Mengele je bio isto što i direktor bolnice sa Vučićeve liste – lekar. Zara Leander je obožavala scenu ne manje od Aje Džung, a Leni Rifenštal je bila mnogo bolji scenski znalac od Buleta Goncića. O sportistima i „javnim radnicama i radnicima“ ne treba govoriti…

Zagonetni su i „koalicioni partneri“ SNS-a, uz njih i članovi rukovodstva te „partije“.

Postavimo im svima zajedničko pitanje, kao deci u obdaništu: Kako smete, možete i imate hrabrosti gledati svoj odraz u ogledalu?

Konkretno Rasimu Ljajiću – neko ti je, u sprezi sa nekim, ubio prijatelja i ideološkog sabrata i saradnika a ti si i dalje ministar u vladi. Kako?

Zorani Mihajlović: od CIP-a do sada si uspela da nakupiš i znanje i da rukovodiš složenim sistemima a pristaješ da budeš propagandno lice koje opravdava razvaljivanje Srbije – kako?

Nebojši Stefanoviću: deda ti je oslobađao Beograd a ti se prostireš pred kolonijalnim okupatorima – kako?

Tako možemo u nedogled.

Znamo da je ovo zemlja Srbija, znamo da su osebujni vladari bivali ubijani. Znamo da je ovo XXI vek i da je atentat čin gluposti i terora. Znamo da je za bilo kakav „dvorski puč“ potrebno imati mnogo pameti, hrabrosti i znanja. Da li su stvarno ugroženi životi Dačiću, Joški-Ćoški Brozu i ostalima koji tancaju i pjevaju, kao kerići u suknjicama na Aleksandrovu muziku?

Da li je novac koji imaju i dobijaju iz krvavog srpskog budžeta baš toliko velik da može zamuljati činjenicu da je zemlja pred krahom?

Da li je u svima navedenima ostalo baš toliko malo ljudskosti i časti da će trpeti još više?

Italija, 3,4 puta veća od Srbije i 8,4 puta brojnija i osnivač kolonijalne mašinerije je pokazala srednji prst EU na izborima a srpska vlast srlja u tu rupu.

Da li je narod Srbije toliko glup i neobavešten i da li je toliko jaka propaganda režima? Ili se pre radi o sebičnim grebatorima o narodne pare koji računaju da će negde zbrisati kada zapuca?

Bilo kako bilo niti postoji dovoljno velik budžet koji bi nahranio sve festivale igre u gladnoj zemlji, niti toliko vešt umetnik koji bi od Vučića učinio lepotana i pametnicu.

Pijavice se nikada ne ubijaju međusobno, samo napuste leš koji su isisale do smrti. Niko ne želi da bude leš pa ni građani Srbije.

Dostojnu, pismenu, realnu i ostvarivu zamenu za pijavice smo vam dali. Odlučujte!

Koral

 

Ostavite komentar