POLITIKA SRBIJA SVET

Šta je Vučić pričao s Angelom Merkel, šta sa Makronom, a šta sa Lavrovim

Šta je Vučić pričao s Merkel, šta sa Makronom, a šta sa Lavrovim 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Parizu, gde prisustvuju obeležavanju 100. godišnjice kraja Prvog svetskog rata, saopštila je kancelarija predsednika Srbije.

Oni su razgovarali o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu i evropskim integracijama Srbije, navodi se u saopštenju. Vučić je obavestio je kancelarku Merkel o toku dijaloga i poslednjim potezima Prištine koji se tiču povećanja taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, i istaskao da ne razume kada neko na neodgovoran način krši postignute sporazume i narušava regionalnu saradnju i stabilnost.

Vučić je takodje obavestio Merkel o poboljšanju ekonomske situacije u Srbiji, zahvalivši joj na povećanju broja nemačkih investicija u Srbiji, koji danas zapošljavaju više od 52.000 ljudi.

Kancelarka Merkel pozdravila je ekonomske uspehe Srbije i istakla da ona želi da pomogne da se u regionu zapadnog Balkana održi mir i stabilnost, navodi se u saopštenju.

Sastanak je predložila nemačka kancelarka prilikom nedavnog održavanja kongresa Evropske narodne partije, sredinom prošle sedice, u Helsinkiju.

Generalni sekretar predsednika Nikola Selaković rekao je za RTS jutros, da se Vučić koji je juče doputovao u Pariz već sinoć dva puta sastao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, da su razgovori bili srdačni, a razgovarali su i o predstojećoj Makronovoj poseti Beogradu.Vučić se u Parizu sreo i sa ruskom šefom diplomatije Sergejem Lavrovim sa kojim je razgovarao o poseti Vladimira Putina Srbiji, a sastao se i sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guterešom.

Izvor: Beta Foto: Screenshot

Ostavite komentar