POLITIKA

Stamatović: Vučić se plaši pada rejtinga DJB: Poseta KiM prazna priča

Stamatović: Vučić se plaši pada rejtinga DJB: Poseta KiM prazna priča

Stamatović: Vučić nije predstavio rešenje za Kosovo zbog straha od pada rejtinga

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović saopštio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije predstavio rešenje za Kosovo koje najavljuje proteklih godinu dana zbog straha od pada rejtinga.

U saopštenju je ocenjeno da je Vučić izbegao da eksplicitno „kaže da će poštovati Ustav Srbije u vezi sa statusom Kosova i Metohije“ kao i da je propustio da saopšti ko je predvodio hajku na lidera partije Građanska inicijativa Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovića pre njegovog ubistva.

„Jedina dobra stvar u ovom morbidnom igrokazu prošloga vikenda je u tome da se (Vučić) uplašen rezultatima istraživanja javnog mnenja, koja kažu da bi ga dalja izdaja Kosova i Metohije vrlo brzo srušila s vlasti, iznebuha setio i naše svete crkve“, kazao je Stamatović.

On je pozvao Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) da, poput Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske, Eparhije šabačke i Mitropolije crnogorsko-primorske, odbace podelu Kosova i da zakaže vanredni sabor SPC na kome će doneti odluku o vraćanju sedišta Patrijaršije u Peć, piše Danas.

DJB: Vučićeva poseta KiM prazna priča

Pokret Dosta je bilo (DJB) ocenio je danas da je posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji, umesto „istorijskog govora“ i plana rešavanja problema u odnosima s Prištinom, obeležila „prazna priča“ o budućim investicijama i jeftina manipulacija emocijama lokalnog stanovništva.

„‘Istorijski govor’ o dogovorenom rešenju za Kosovo i Metohiju pretvorio se u praznu priču o budućim investicijama na Kosovu i Metohiji zbog kupovine vremena potrebnog da se sagledaju novonastale okolnosti nakon propasti Briselskog sporazuma“, naveo je DJB u saopštenju.

Pokret smatra da je zamrzavanje daljih razgovora u Briselu u interesu Srbije i da Srbija taj sporazum treba da proglasi pravno ništavnim jer Priština nije ispunila nijednu obavezu, a da se potom pronalaženje novog rešenja za odnose Beograda i Prištine vrati u okvire međunarodnog prava i Rezolucije 1244 UN, piše Danas.

Izvor:Jutarnji GLASnik                                                   Foto:Printscreen

Ostavite komentar