DRUŠTVO POLITIKA

Stranka Olivera Ivanovića: Kao da neko želi da zataška ubistvo

Stranka Olivera Ivanovića: Kao da neko želi da zataška ubistvo

Građanska inicijativa „Srbija, demokratija, pravda“ (GI SDP) saopštila je povodom sedam meseci od ubistva njihovog lidera Olivera Ivanovića da je razočarana što nema oglašavanja o istrazi ubistva iz vlasti u Beogradu, Prištini i iz međunarodnih krugova, kao da neko želi da to ubistvo zataška.
Foto: Screenshot/ Facebook

Kako su naveli, ostali su uskraćeni za odgovore i informacije od istražnih organa i Tužilaštva Kosova koliko svedoka je do sada saslušano i da li je istraga dosla makar do nekog detalja vezanog za ubistvo.

„Brine nas jučerašnja informacija da se na tužioce u Tužilastvu Kosova vrše ogromni pritisci, pretnje, ometanja u radu do tog stepena da su prinuđeni da podnose ostavke. To stvara lošu sliku o profesionalnom radu institucija na Kosovu“, ocenili su iz GI SDP.

Dodaje se da se nadaju kako će tužioci koji vode slučaj tog ubistva u Prištini i Beogradu odoleti političkim pritiscima i raditi profesionalno i razmenjivati informacije u cilju da se ubica Olivera Ivanovića što pre pronađe.

„GI SDP će stalno obaveštavati javnost o toku istrage i neće dozvoliti da se njegovo mučko i kukavičko ubistvo zaboravi, a istovremeno ćemo postavljati pitanja i traziti odgovore ko je naručio i ubio Olivera Ivanovića“, dodaje se u saopštenju.

GI SDP je upitala kome je i zašto smetao lider te inicijative, ali i dodala „uostalom i vreme će brzo pokazati“.

Oliver Ivanović (1953-2018) ubijen je ujutro 16. januara ispred prostorija GI SDP.

Izvor: N1

Ostavite komentar