POLITIKA

Sulejman Ugljanin priznao Kosovo

Sulejman Ugljanin priznao Kosovo, Pozvao Pacolija da poseti Novi Pazar

Bošnjačko nacionalno veće Sulejmana Ugljanina pozvalo je Bedžeta Pacolija da u svojstvu „ministra spoljnih poslova Republike Kosovo“ poseti Novi Pazar.

Foto: Srbija Danas

Pacoli je ranije danas izjavio da postoji mogućnost da poseti Novi Pazar ako mu to budu dozvolile vlasti u Beogradu, prenela je TV Klan Kosova.

a televizija je kasnije objavila faksimil pisma, u koje je imala uvid, a kojim se Pacoli poziva da 21. i 22. jula poseti Bošnjačko nacionalno veće, Novi Pazar i druge opštine sandžačke opštine.

„Imajući u vidu opredeljenost svih država Zapadnog Balkana ka evropskim i evroatlantskim integracijama kao i značaj uspostavljanja trajne stabilosti na području Zapadnog Balkana, smatramo afirmativnim da Vi u svojstvu zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Republike Kosova posetite Bošnjačko nacionalno veće, Novi Pazar, kao i druge sandžačke opštine“, stoji u pismu koje je potpisao sekretar Saveta Mirza Hajdanović.

Navodi se još da bi Pacoli svojim dolaskom „učinio veliku čast Bošnjačkom nacionalnom veću, Bošnjacima i svim građanima Sandžaka“.

Inače, Bošnjačkim nacionalnim većem rukovodi Sulejman Ugljanin, lider SDA Sandžaka i bivši ministar u Vladi Srbije.

Ugljanin je lider dela Bošnjaka u Sandžaka, rođen 20. novembra 1953. u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Tanjug

Ostavite komentar