POLITIKA SRBIJA

SVE JE OTKRIVENO: Kako NATO, a kako PUTIN vidi rešenje za KOSOVO

NATO JE KONAČNO OTKRIO SVOJ PLAN ZA KOSOVO! Ovako ZAPAD vidi Srbe i Albance

I PUTIN JE OTKRIO REŠENJE ZA KOSOVO! Ovo je DOKUMENT koji je SVETINJA za KREMLJ

Jens Stoltenberg otkrio je sve u Skoplju…
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je u Skoplju da Prespanski sporazum treba da predstavlja model za kosovsko pitanje i za ceo region kao primer koji svedoči da je moguće da se prevaziđu istorijske razlike i neslaganja, prenosi MIA.

Prema Stoltenbergovim rečima, postoji potreba za političkim rešenjem zbog čega, kaže, NATO i podržava dijalog između Beograda i Prištine, jer veruje da je dugoročno to jedini način da se prevaziđu razlike.

Odgovarajući na pitanje o prisustvu NATO-a na KiM, Stoltenberg je rekao da je ono uspostavljeno putem misije Kfor, čiji je zadatak da kreira mir i bezbednost i da zaštiti sve zajednice, uključujući i Srbe.

Napomenuo je i da Kfor ostvaruje blisku saradnju sa svim zajednicama koje žive na KiM, te poručio: „Da se ne zaboravi prošlost, ali da se ne uništava budućnost“.
„Prespanski sporazum i napredak koje je postigla Severna Makedonija nakon potpisivanja sporazuma sa Grčkom treba da budu velika inspiracija i model za ceo region kako bi se prevazišle razlike i krenulo ka budućnosti zajedno“, poručio je Stoltenberg na pres-konferenciji sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim.

Putin i Vučić

PUTIN JE KONAČNO OTKRIO KAKO ĆE SE REŠITI KOSOVO! Ovo je DOKUMENT koji je SVETINJA za KREMLJ

Zamenik šefa diplomatije Rusije Aleksandar Gruško razgovarao je sa ambasadorom Srbije u Rusiji Slavenkom Terzićem o situaciji na Kosovu, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

„Ruska strana je ukazala na principijalnu poziciju o kosovskom rešavanju krize, poziciju koja je zasnovana na Rezoluciji SB UN 1244 i međunarodnom pravu. Zaoštravanje međuetničkih odnosa koje je primetno u pokrajini poslednjih dana povezano je sa višegodišnjim podsticanjem Zapada avanturističkih i provokacionih koraka Prištine“, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova što je i stav predsednika Rusije Vladimira Putina nakon sastanka.

Specijalne jedinice kosovske policije ROSU naoružane dugim cevima upale su 28. maja na teritoriju sve četiri srpske opštine na severu KiM. Tokom akcije je uhapšeno 11 Srba, 16 Albanaca i tri Bošnjaka.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tada stavio sve jedinice Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti, a u stanju pripravnosti su bile i specijalne jedinice MUP-a.

Izvor:Espreso  Foto:Screenshot,Ilustracije JG

Ostavite komentar